Rare, Smoky Venison Steak on Rosti

Zeldzaam, Rokerige hert biefstuk op Rosti

Sandra Tate

Ik moet bekennen dat ik terughoudend is om de Bradley-roker uit de schuur te slepen wanneer er de duidelijke mogelijkheid is dat er een plotselinge regenbui zal zijn en/of het zal worden overgeblazen, maar dan kan het de moeite waard zijn om het voor een 10- 20 minuten te doen Roken van hert biefstuk om de lunch om te zetten in een herfst openbaring.

Ingredients

(Voor 2 personen)

Een grote, geschilde aardappel

30 g gesmolten boter

Een kleine wortel

Zout en peper

3 flinke tomaten

Olijfolie

Spinazie bladeren

100 g fijne bonen

Klein klontje boter

Preparation

Hertenvlees is natuurlijk erg mager, en hertenbiefstuk verdient het om gekookt en zeldzaam geserveerd te worden, of helemaal niet!

Vraag je slager om 2 steaks die minstens 2,5 cm dik moeten zijn - en zelfs bij die dikte wegen ze elk 150 gram - maar dit is genoeg omdat de smaak voortreffelijk is.

Plaats de Bradley Smoker met een half dozijn eikenhouten bisquetten in de stapel en verwarm de kast niet.

Laat het zich vullen met rook en plaats 2 steaks op een rooster en rook gedurende 10-20 minuten, genoeg voor subtiliteit en om een extra dimensie aan de smaak te geven.

Opzij zetten.

(Voor 2 personen)

Verwarm je oven voor op 220°C

Kook de een grote, geschilde aardappel gedurende 12 minuten, laat uitlekken en voldoende afkoelen om het te kunnen hanteren.

Rasp de aardappel grof in een kom met daarin de aardappel 30 g gesmolten boter.

Pel een kleine wortel en rasp ook fijn in de aardappelkom, voeg toe zout en peper, alles draaien om te combineren.

Vorm van het mengsel twee rostipasteitjes en plaats ze apart op een beboterde bakplaat.

Bak ze in 25-30 minuten goudbruin en gaar in de oven.

Ga tegelijkertijd zitten 3 flinke tomaten, gehalveerd en zaden/kern verwijderd, door met de duimen - als kleine kopjes - in een kleine ovenvaste schaal uit te drukken, bestrooi met zeezout en vul met olijfolie.

Rooster ze ook in de oven, maar verwijder ze zodra ze gekrompen zijn en kleur vertonen.

Verzamel de olijfolie voor later gebruik voor saladedressings en schep er kort wat van verwelkte spinazieblaadjes in elke helft.

Blijf warm.

Kok 100 g fijne bonen in gezouten kokend water Laat ze 3 minuten uitlekken, meng ze met een beetje tomatenolie om te glaceren en houd ze warm.

Poets je biefstukken royaal mee olijfolie en breng op smaak met peper en zout.

Verhit een koekenpan tot gloeiend heet en bak de steaks in totaal 1-2 minuten aan elke kant, waarbij u ze elke 20 seconden omdraait.

Dit geeft je een geweldige kleur en een sappig roze interieur.

Dek losjes af met folie en laat 6 minuten rusten op een warme plaats.

Zet de pan terug op het vuur en voeg 100 ml runderbouillon toe.

Schraap rond de pan om de vleesresten op te nemen, reduceer tot de helft en voeg toe klein klontje boter.

Roer het om het op te nemen en controleer ten slotte de kruiden.

Serveer de hertenbiefstuk over de rosti, garneer met groenten en schep er wat saus over.

Eik
 Hout

Eikenhouten bisquetten voor Bradley-rokers

Het meest veelzijdige hout van allemaal is eiken. Past bijzonder goed bij gevogelte, rundvlees, varkensvlees, lamsvlees en wild.

Shop Now