Hot Smoked Leg of Lamb

Heet Gerookte Lamsbout

Dan Shahin

Dit eenvoudig gerookte lamsboutrecept is ZO mals, sappig en vol van smaak. Het zal je letterlijk van je sokken blazen.

Ingredients

2kg Lamsbout

1 bol knoflook

1 bosje verse rozemarijn

1 Citroen

Olijfolie

Preparation

Methode:

Haal het lamsvlees 1 uur voordat u het wilt bereiden uit de koelkast, zodat het op kamertemperatuur kan komen.

Zet de roker aan en stel deze in op 110C en zodra deze op temperatuur is, zet u de rook aan. Wij hebben voor de onze kersenhoutsmaakbisquetten gebruikt, maar u kunt ervoor kiezen om elke Bradley-smaakbisquetten te gebruiken die u wenst.

Verdeel de knoflookbol in teentjes en snijd ze vervolgens doormidden.

Prik met een pairingmes voorzichtig gaatjes ter grootte van een vingertop over de lamsbout. Doe in elk gaatje 1 stuk knoflook en een takje rozemarijn.

Pers de overgebleven knoflook in een kom, voeg de rest van de fijngehakte rozemarijn toe, rasp de citroenschil erdoor en besprenkel met een flinke scheut olie, en meng alles.

Breng het lamsvlees op smaak met zeezout en zwarte peper, besprenkel met de marinade en wrijf het vlees ermee in.

Doe het lamsvlees in de roker en rook ongeveer 2-3 uur tot de interne temperatuur 57C is voor medium rare of 60C voor medium.

Haal het uit de roker en laat 15-30 minuten rusten.

Snijd en serveer.

Kers
 Hout

Kersenbisquetten voor Bradley-rokers

Kersenbisquetten zorgen voor een mild, zoet en fruitig aroma, perfect voor het roken van gevogelte, vis, zeevruchten, rundvlees, varkensvlees, lamsvlees, watervogels, groenten en kaas.

Shop Now