P10 Smoked Duck Breast

P10 Gerookte Eend Borst

Dan Shahin

Het resultaat is heerlijk.

Ingredients

2 Eendenborst

Pekel:

1L Water

25,5 g zout

25,5 g bruine suiker

+ eventuele aromaten naar keuze. We gebruikten:

2 teentjes knoflook (geplet/gekneusd)

2 Laurierblaadjes

1 theelepel zwarte peperkorrels

1 takje Tijm

Dit pekelrecept is gemaakt voor 2 x 125 g eendenborst met een evenwichtspekel van 2%, maar je kunt er zoveel van maken als je wilt koken met behulp van een evenwichtspekelcalculator.

Preparation

Methode:

Doe alle ingrediënten voor de pekel in een grote pan en warm door tot het zout is opgelost. Laat vervolgens afkoelen. Als de eendenborsten zijn afgekoeld, pekel ze dan 16-24 uur, spoel ze daarna af en dep ze droog met een theedoek. Laat het minstens 2 uur onafgedekt in de koelkast op een rooster aan de lucht drogen.

Stel de temperatuur van uw P10-roker in op 115C.

Zodra uw eendenborsten zijn uitgedroogd en klaar zijn om te koken, kunt u uw P10-rook starten. Wij gebruiken graag fruit- of notenhout bij eend zoals appel, kers of hickory.

Plaats uw eendenborsten in de P10-roker om ongeveer 1,5-2 uur te roken om de gewenste interne temperatuur van 62-65C te bereiken, afhankelijk van de gewenste gaarheid. Wij verwijderen het liefst bij 62°C en laten het 15 minuten rusten.

Op dit punt kunt u ervoor kiezen om:

Geniet van uw eendenborst warm zoals hij is

Bak in de pan om de huid knapperig te maken

Laat afkoelen en geniet van gesneden koud

Kers
 Hout

Kersenbisquetten voor Bradley-rokers

Kersenbisquetten zorgen voor een mild, zoet en fruitig aroma, perfect voor het roken van gevogelte, vis, zeevruchten, rundvlees, varkensvlees, lamsvlees, watervogels, groenten en kaas.

Shop Now