Smoked Lamb Ribs

gerookt Lam Ribben

Dan Shahin

Lamsribben zijn een van de meest ongelooflijk smaakvolle stukken van het dier.

Ingredients

Rek Lamsbuikribben

Wrijven:

2 eetlepels bruine suiker

1 eetl gedroogde oregano

2 theelepels komijnzaad licht geplet

2 theelepel korianderzaadjes licht geplet

2 theelepel zwarte peper

2 theelepels zout Optioneel – als je wat pit aan de rub wilt toevoegen, heb je een paar opties die goed zouden werken met de rub en deze kunnen in combinatie worden toegevoegd, afhankelijk van hoe heet je het smaakprofiel wilt:

1 theelepel Ancho Chilivlokken

1 theelepel Chipotle Chilivlokken

1 theelepel chilipoeder

1 theelepel pikante paprika

Preparation

Methode:

Verwijder het membraan van de achterkant van de ribben. Dit is een optionele stap, maar zorgt voor een betere smaakpenetratie en leuker eten.

Besprenkel de ribben met olijfolie of een beetje hete saus. Dit is om te helpen bij het hechten van de wrijving.

Combineer de rub-ingrediënten en strooi deze over de ribben, zodat een goede dekking ontstaat.

Laat het 10-15 minuten zitten zodat de rub kan bezinken en zijn magie kan beginnen werken.

Zet de roker op 120°C en begin met het roken van de bisquetten totdat u klaar bent om de ribben toe te voegen. Wij gebruiken kersensmaakbisquesttes, maar u kunt elke smaak gebruiken die u wenst.

Zodra de roker op temperatuur is, voeg je de ribben toe en laat je deze ongeveer 5-6 uur roken. Tot de interne temperatuur ongeveer 93C bedraagt.

Kers
 Hout

Kersenbisquetten voor Bradley-rokers

Kersenbisquetten zorgen voor een mild, zoet en fruitig aroma, perfect voor het roken van gevogelte, vis, zeevruchten, rundvlees, varkensvlees, lamsvlees, watervogels, groenten en kaas.

Shop Now