Smoked Whole Pheasant

Gerookt geheel Fazant



Dit is een hot rokenmethode die in wezen een echt langzame, rokerige barbecue is. In plaats van barbecuesaus, die je natuurlijk zou kunnen als je dat wilde, gebruik ik in plaats daarvan ahornsiroop. Dit creëert een mooi zoete glazuur voor de rook om zich aan te houden terwijl de vogel kookt.

Laat de huid op de fazant. Het zal niet werken met vogels met huid, omdat ze te droog worden. Als je geen jager bent, maar dit wilt maken, kun je een hoogwaardige huiselijke kip gebruiken (reguliere supermarkten zijn te zacht en slap) of je kunt online of in sommige supermarkten een hele fazant kopen. Whole Foods verkoopt ze bevroren.

Ingredients

2 hele fazanten

1/4 kopje koosjer zout, ongeveer 2 1/4 ounces

1/4 kop bruine suiker

4 kopjes water

2 kopjes ahornsiroop, ingekookt tot 1 kopje

Preparation

Los het zout en de suiker op in het water. Zoek een bak met deksel die net groot genoeg is voor beide fazanten. Bestrijk ze met de pekel en laat dit minimaal 12 uur en maximaal 18 uur in de koelkast staan.

Haal de fazanten eruit en dep ze droog. Zet ze op een koelrek onder een plafondventilator of op een luchtige plaats en laat ze 1 tot 3 uur drogen. Je kunt de vogels ook een nacht in een bakje onafgedekt in de koelkast zetten. Dit droogproces is een belangrijke stap. Als je dit overslaat, zal de rook ook niet aan de fazant blijven hangen.

Rook de fazanten op hout naar keuze – ik geef de voorkeur aan appel, hickory of pecannoot – gedurende minimaal 3 uur en maximaal 5 uur. Je wilt relatief warme rook, tussen 200°F en 250°F. Laat de fazanten 1 uur roken voordat u ze met de ahornsiroop bestrijkt, en bedruip daarna elke 30 minuten met de siroop.

Wanneer de fazanten een interne temperatuur van 60°C in het dijvlees bereiken, haal ze dan uit de roker. Leg ze op een afkoelrek en bedruip ze nog een keer met ahornsiroop. Wacht minstens 20 minuten voordat u gaat eten. Het zijn ook uitstekende verkoudheidjes.