P10 Hot Smoked Haddock

P10 heet Gerookte schelvis

Dan Shahin

Deze warme en geruststellende gerookte schelvis kan worden genoten als brunch, lunch of diner.

Ingredients

2 Filets Schelvis

Pekel:

1L water

50 g zout

50 g bruine suiker

+ eventuele aromaten naar keuze. We gebruikten:

2 Laurierblaadjes

Sinaasappelschil

Citroenschil

1 takje Tijm

Dit pekelrecept is gemaakt voor 2 visfilets, maar kan eenvoudig worden uitgebreid voor meer.

Preparation

Methode:

Doe alle ingrediënten voor de pekel in een grote pan en warm door tot het zout en de suiker zijn opgelost. Laat vervolgens afkoelen. Wanneer het afgekoeld is, pekelt u de schelvis gedurende 30-60 minuten, spoelt u hem af en dept u hem droog met een theedoek. Laat het minimaal 2 uur onafgedekt in de koelkast op een rooster aan de lucht drogen.

Zodra uw Schelvis is uitgedroogd en klaar is om te roken, stelt u uw P10-roker in op roken zonder hitte. We gebruiken graag elzenhout bij witte vis, maar je kunt onze esdoorn of een ander hout naar keuze inruilen voor vergelijkbare heerlijke resultaten.

Doe de Schelvis in de P10 smoker en laat 30 minuten roken.

Zet na 30 minuten roken de P10 smokertemperatuur op 75C.

Laat de Schelvis heet roken gedurende ongeveer 1,5-2 uur om de gewenste interne temperatuur van 62C te bereiken en serveer warm of koel en eet koud.

Geniet er meteen van of gebruik de warm gerookte schelvis om een heerlijke paté te maken door de vlokken toe te voegen aan een mengsel van roomkaas, mierikswortel, bieslook en citroensap.

Els
 hout

Elzenbisquetten voor Bradley-rokers

Els wordt vaak gebruikt voor gerookte zalm vanwege de mildere smaak. Dankzij de lichte, zoete en muskusachtige smaak is het echter een zachte rooksmaak die perfect past bij vrijwel elk gerecht.

Shop Now