How to Make Smoked Scallops

Hoe te maken gerookt scallops



In deze video rookt Joe wat zeeschelpjes, de adductorenspier van dit soort schelpdieren.

Ingredients

Bevroren Sint-jakobsschelpen

Voor de pekel:

60 gram zout

1 liter water

Voor de saus:

Boter

Knoflook

Preparation

Voeg in een bakje 60 gram zout toe aan 1 liter water.

Doe het zout- en watermengsel in een grotere kom en voeg de bevroren Sint-Jakobsschelpen toe.

Verwarm uw Bradley-roker gedurende 1 uur en 40 minuten voor op 18 C (64 F). *Zorg ervoor dat uw roker alleen op rook staat, geen verwarming*

Plaats uw sint-jakobsschelpen op een rooster en schuif ze in uw Bradley-roker.

Haal na 45 minuten de coquilles uit de roker en laat ze drogen. Ga verder met het toevoegen van een beetje olie in een koekenpan en zodra de olie heet genoeg is, voeg je de sint-jakobsschelpen toe.

Zorg ervoor dat u de sint-jakobsschelpen omdraait zodra u ziet dat de onderkant van de sint-jakobsschelpen een beetje bruin wordt.

Zodra de Sint-Jakobsschelpen er aan beide kanten goudbruin uitzien, haal je ze eruit en leg je ze op een bord.

Voor je knoflook-botersaus: smelt een klontje boter in een koekenpan, plet de knoflook en doe de knoflook in de gesmolten boter in de pan.

Sprenkel een halve citroen over de sint-jakobsschelpen en voeg je knoflook- en botersaus toe, geniet ervan!

Recept van: Roken met Joe