Hot smoked pork curry - sandwich food

Heet gerookt varkensvlees Curry - Sandwich Food

Thomas Karlstein

Ik ben een jachtverzamelaar. Ik denk dat het op jonge leeftijd begon?

Ingredients

1 kg varkenshaas (een heel stuk)

25 g zout

15 g muscavadosuiker

5 g nitrietzout

2,5 g cayennepeper

2,5 g versgemalen zwarte peper

Preparation

Er was een tijd dat ik busdienstregelingen verzamelde. Ik meen het. Ik zat ruim boven de honderd voordat ik stopte. De la in het midden van mijn bureau zat propvol, voordat ik later mijn interesse verloor toen ze niet langer relevant waren. Ik heb mijn hele leven ook genoten van vissen en jagen. Ik hou van de spanning, het wachten, de natuurbeleving, het moment waarop het ‘gebeurt’ en het gevoel daadwerkelijk dichtbij te zijn en van de natuur te kunnen leven.

Nu klonk ik een beetje als een zekere Scaniaanse oom met zijn eigen boerderij, kittens, ganzen en aardappelland, maar het is waar. Ik vind het leuk. De paar keer dat ik nu de kans krijg. Ik besef echter dat het eigenlijk alleen van mezelf afhangt dat het te zelden gebeurt. Ik heb nog nooit in mijn leven zulke kansen gehad om daadwerkelijk weg te komen als nu. Soms begrijp ik zelf niet hoe ik denk. Weg met mij! Dit ding over verzamelen toch. Ik hou ervan om voedselvoorraden op te bouwen en voorop te lopen. In de meeste Zweedse huizen worden sandwiches immers aan de lopende band gegeten.

Hoeveel pakjes voorgesneden gerookte ham koop jij niet per jaar? Dus waarom maak ik niet mijn eigen spread? Veel lekkerder en veel nuttiger. In een vorige post heb ik het er al over gehad, maar nu is het werkelijkheid geworden. Het geeft ongelooflijk veel voldoening om de roker te vullen met iets dat je al een paar dagen eerder hebt bereid. Als de deur van de roker vervolgens achter het vlees dichtgaat en de rook naar buiten sijpelt, is geduld lastig. Ik loop als de kat rond hete pap. Zuigt de aroma's op en kijkt zowel ongeduldig als te vaak naar de vleesthermometer.

Deze keer rookte ik drie verschillende stukken vlees. De hoofdattractie was de hele varkenslende, maar als pure bonus werden ook een entrecote en twee stukken varkensflank gerookt. Als je toch begint met roken, is het dom om hem niet goed te vullen. Hij slikt probleemloos acht kilo vlees door.

De entrecote wordt een hapje bij een koud biertje in de lentezon. Je begint met het droogzouten van het vlees.

In dit recept heb ik de hoeveelheden gebaseerd op één kilo vlees. Je kunt natuurlijk zoveel doen met de smaakmaker als je wilt, maar ik vind dat de hoeveelheden nitrietzout, gewoon zout en suiker goed in balans zijn.

De lente is een perfecte tijd om serieus te beginnen met roken. Bovendien hoef je niet elke keer te bevriezen als je "gewoon naar buiten gaat en een beetje naar de rook kijkt..."

Methode:

Meng alle kruiden door elkaar.

Parera de varkenslende zei dat de randen glad en mooi zullen zijn.

Verwijder overtollig vet aan de buitenkant. Prik vervolgens met een aardappelpin gaatjes in het midden van het vierkant. Je moet een aantal keren van alle kanten "pikken". Dit betekent dat het zout beter intrekt, het lekkerder smaakt, de houdbaarheid langer is en het vlees na het roken een gelijkmatigere kleur krijgt.

Wrijf het vlees in met het kruidenmengsel. Zet het vervolgens in een plastic zak in de koelkast. Plaats vervolgens wat gewicht op het stuk vlees.

Masseer en draai het vlees elke dag. (Als je een vacuümverpakker hebt, is het perfect mogelijk om het vlees vacuüm te verpakken. Het versnelt ook het graafwerk enigszins).

Het vlees kan ongeveer vier dagen in de koelkast rusten. Als het stuk vlees groter is, kan het nog een dag blijven staan.

Haal het vlees eruit en spoel af met water.

Droog het stuk vlees vervolgens af. Het is het beste als u tijd heeft om het stuk op een rooster te leggen en het een nacht in de koelkast te laten rusten. (Het oppervlak van het vlees na het roken zal veel beter zijn als het vlees volledig droog is).

Rook vervolgens het vlees, bij voorkeur met appelbriketten, maar hickory is ook lekker.

Ik rook langzaam met de bovenste demper tot een derde open. Ik houd de temperatuur in de kast rond de 70-75 graden C. Wanneer de interne temperatuur van het vlees 68 graden C heeft bereikt, is het klaar. (Het duurt een paar uurtjes, dus haast je niet en gluur ondertussen bij voorkeur niet in de kast).

Na het roken laat ik het vlees een paar minuten in kokend water baden. Dit doe ik om een mildere en aangenamere rooksmaak aan de oppervlakte te krijgen.

Verwijder, droog en laat volledig afkoelen voordat u het in de koelkast plaatst.

Appel
 Hout

Appelbisquetten voor Bradley-rokers

Een licht, fruitig en lichtzoet rookaroma dat past bij gevogelte, rundvlees, varkensvlees, lamsvlees en kaas.

Shop Now