Wet Cured Smoked Bacon

Nat uitgehard gerookt Spek



Wanneer u nat uitgehard gerookt spek maakt, lijkt de textuur meer op het commerciële spek dat u in de winkel koopt.

Als je meer dan één buik hebt, is het het beste om ze in afzonderlijke containers te genezen. Als u ze echter stapelt, moet u dagelijks reviseren. In dit geval betekent revisie het verwijderen van de buiken uit de pekel, het roeren van de pekel en het roterende buiken van boven naar beneden, voordat ze in de pekel worden vervangen. Persoonlijk zou ik niet meer dan twee stapelen.

Zout is belangrijk voor de uithardingsactie. U zou het zout kunnen verminderen, maar over het algemeen moet u de uithardingstijden vergroten. Een natte remedie wordt een augurk genoemd. Suiker is niet nodig en, wanneer het wordt toegevoegd, wordt het een zoete augurk genoemd. Merk op dat suiker de scherpte van het zout afneemt. Als je een zoeter spek wilt, kun je meer suiker toevoegen.

Bij het gebruik van een natte remedie is het over het algemeen sneller dan een droge remedie. Met buikspacon zul je over het algemeen 4 - 5 dagen nat zijn, wat betreft 7 dagen met een droge remedie. Zoals ik in de andere thread al zei, was ik verrast om te ontdekken dat de meeste recepten van Tasso Ham slechts enkele uren uitharden.

Ingredients

De pekel:

4 liter water; verdeeld

1 kopje beitszout (10 ons)

1/4 kop bruine suiker; Ingepakt

1/4 kopje ahornsiroop

3 ons roze zout (ook bekend als InstaCure #1, Prague Powder #1; Modern Cure #1; TCM)

Hieraan kunt u laurierblaadjes, knoflook, hele peperkorrels etc. toevoegen.

Preparation

Voeg in een niet-reactieve pan van 3 – 4 liter 2 liter water toe. Voeg alle ingrediënten toe behalve de kuur. Breng aan de kook en laat sudderen; voortdurend roeren tot al het zout en de suiker zijn opgelost.

Voeg 2 liter ijswater toe en laat afkoelen. Je kunt de pekel sneller afkoelen door 2 pond ijs toe te voegen in plaats van ijswater. Nadat het mengsel is afgekoeld, voeg je het roze zout toe en roer tot het volledig is opgelost. Voordat u de augurk gebruikt, moet deze tussen 38 (3,3 C) graden F en 40 (4,4 C) graden F zijn.

Snijd voor het roken een klein stukje en bak dit. Als het te zout is, laat het dan een uur in koud water weken en ververs het water in die tijd één keer.

Afhankelijk van de grootte van de container, en als u ervoor zorgt dat u het vlees er niet in verpakt, zal dit tot 16 kg vlees of spek uitharden. Het maakt niet uit of u 5 lbs of 1 6 lbs geneest. Met deze hoeveelheid pekel; u krijgt hetzelfde resultaat, hoewel het verspilling van voorraden is als u deze hoeveelheid voor een klein stukje vlees gebruikt.

De algemene regel is dat je minimaal 50% gewicht aan pekel nodig hebt, gelijk aan het groene gewicht van het vlees/vet. Als u bijvoorbeeld 3,5 kg spek of ander vlees wilt laten rijpen, heeft u minimaal 2,5 kg pekel nodig voordat u de andere ingrediënten toevoegt.

Vier pond water (en/of andere vloeistoffen) is gelijk aan 2 liter. Als u de vloeistof in het recept verkleint, moet u ook alle andere ingrediënten proportioneel verminderen – inclusief de kuur.