Beef Cheek Tacos

Gerookt Rundvleeswang Taco's

Dan Shahin

Gerookte rundvleeswangtaco's zijn de ultieme fusie van smaak en tederheid. Slow gerookt tot in de perfectie, deze sappige hap zijn een game-wisselaar in de wereld van taco's. De rokerige, smelt-in-je-mond goedheid in combinatie met je favoriete toppings creëert een taco-ervaring als geen ander. Bereid je voor om verbaasd te zijn over elke hartige beet.

Ingredients

4 Rundvleeswangetjes

 Favoriete rundvleesrub – we hebben onze eigen eenvoudige rub gemaakt door elk 1 theelepel zout, peper, knoflookpoeder, uienpoeder en zoete paprika te combineren.

1 fles gemberbier

2 eetlepels bruine suiker

1 theelepel mosterd of hete saus

1 pakje tortilla's

Salsa:

 Bosje Koriander Zoete Tomaten 1 teentje Knoflook 1 Rode Ui ½ tl Komijnzaad ½ tl Zout ½ tl Zwarte Peper Sap van ½ Limoen Snufje Witte Suiker

Preparation

Snijd al het oppervlaktevet en het zilvervlies van de runderwangetjes.

Breng de runderwangetjes op smaak met je favoriete rub.

Om de rub beter te laten hechten, wrijf je wat mosterd of hete saus over de buitenkant van het vlees.

Rookmethode

Stel Smoker in op 110-125C en schakel de rookfunctie in. We gebruiken kersensmaakbisquetten waar we dol op zijn bij runderwangetjes, maar je kunt elke smaak gebruiken die je lekker vindt.

Eenmaal op temperatuur plaats je de wangetjes in de smoker. Rook tot je een mooie kleur hebt en de interne temperatuur ongeveer 75-80C bedraagt. Dit duurt ongeveer 3-4 uur.

Leg de wangen in een bakje met het gemberbier. U wilt ongeveer 1 cm van de wangen bedekken terwijl de bovenkant nog uit de vloeistof is.

Strooi de suiker over de bovenkant van de wangen en in het gemberbier. Wikkel de bakplaat in met een laag folie en zet hem terug in de pan om te koken tot de runderwangetjes een temperatuur van 95°C hebben of heel zacht zijn om aan te raken. Dit zal ongeveer 1,5-2 uur duren.

Laat de wangen ongeveer 30 minuten rusten voordat u ze trekt om te serveren. Snijd voor de salsa de tomaat, rode ui en knoflook fijn. Hak de koriander grof. Combineer alles samen.

Els
 hout

Elzenbisquetten voor Bradley-rokers

Els wordt vaak gebruikt voor gerookte zalm vanwege de mildere smaak. Dankzij de lichte, zoete en muskusachtige smaak is het echter een zachte rooksmaak die perfect past bij vrijwel elk gerecht.

Shop Now