Stuffed Flank Steak

Gerookt Matambre (Gevulde flank biefstuk) Recept



Dit vlinderflanksteakrecept introduceert een smaakvol en indrukwekkend gerecht en is een culinair avontuur dat wacht om te worden genoten. Gevuld met een heerlijke combinatie van ontpit groene olijven, verse kruiden, knapperige wortelen, uien en Parmigiano-Reggiano-kaas, kan het worden gerookt tot in de perfectie of in de oven geroosterd en biedt een verscheidenheid aan opties die bij uw smaakvoorkeuren passen.

Ingredients

Flanksteak - 1 ¼ tot 1 ½ pond - butterflied

1 kopje ontpitte groene olijven

¼ – ½ kopje gehakte verse peterselie en korianderblaadjes, of allemaal van het een of het ander

2 eetlepels olijfolie

1 eetlepel verse marjolein of oregano, of 1 theelepel gedroogd

1 eetl fijngehakte verse knoflook

1 theelepel gemalen komijn

6 of 8 dunne wortelstokjes (1 middelgrote wortel)

1 Middelgrote rode ui, in dunne plakjes gesneden

1 Bosje waterkers, bijgesneden

6 Oz stuk Parmigiano-Reggiano of Romano-kaas, gesneden in stukjes ter grootte van een luciferstokje

2 hardgekookte eieren, geschild en afgekoeld en in dunne plakjes gesneden (optioneel)

4 – 6 Dunne plakjes spek (optioneel) en zout en peper naar smaak

Preparation

Eerst moet je de zijsteak opensnijden; dit is het moeilijkste deel van het recept. De eenvoudigste manier om dit te doen is door de biefstuk op de rand van een snijplank te leggen, met de korte kant naar u toe. Gebruik een lang dun mes (ik gebruik graag een vleesmes van 9 inch) houd het mes evenwijdig aan de plank en begin het vlees door de helft van de dikte te snijden. Stop wanneer je ongeveer ½ inch van de tegenoverliggende rand bent. Vouw het vlees open alsof je een boek opent. Gebruik vervolgens een vleesstamper en stamp het vlees lichtjes tot het een uniforme dikte heeft. Sla het niet dun; je wilt gewoon dat de dikte gelijk is. Je zou een stuk vlees moeten krijgen dat enigszins rechthoekig is en ongeveer 30 tot 40 centimeter lang.

Kruid het vlees aan beide kanten rijkelijk met zout en peper en leg het met de snijkant naar boven. De korrel van het vlees moet van de onderkant van de snijplank naar de bovenkant lopen. Breng op smaak met marjolein of oregano, komijn en knoflook en bestrijk het geheel met een redelijk gelijkmatige laag peterselie-koriandermengsel. Verdeel vervolgens het ei (indien gebruikt), wortels, uien, Parmigiano-Reggiano-kaas en olijven horizontaal over de volledige breedte van het vlees. Verdeel er een relatief gelijkmatige laag waterkers over.

Spek of geen spek?

Als u ervoor kiest spek te gebruiken, legt u de spekreepjes vóór het vullen op de snijplank (de reepjes moeten in een hoek van 90 graden ten opzichte van de onderkant van de snijplank lopen). Spreid de reepjes zo uit dat ze het gebied van de zijsteak gelijkmatig bedekken. Leg vervolgens de zijsteak op het spek, zodat de nerf van het vlees in dezelfde richting loopt als het spek.

Rol het vlees zo strak mogelijk op, vanaf de onderkant als een jellyroll. Je rolt met de korrel mee. Bind het vlees ongeveer elke vijf centimeter vast en eind tot eind met slagerstouw. Smeer het hele oppervlak in met olijfolie.

Als er een paar scheurtjes in het vlees zitten, hoeft u zich daar niet al te veel zorgen over te maken, maar probeer eventuele gaten zo goed mogelijk op te vullen. De bladgroenten en kruiden zorgen ervoor dat de vulling goed blijft zitten.

Tijd om te roken:

Plaats in een voorverwarmde roker van 250 ° F. Breng 1:00 – 1:20 uur appel- of eikenrook aan en laat in totaal twee uur koken (ongeveer 4 – 4,5 uur in totaal), of totdat de gewenste gaarheid is bereikt.

Als u een grote lading in uw roker heeft, moet u mogelijk de kooktijd aanpassen.

Haal het uit de roker en laat 20 minuten rusten. Verwijder het touwtje en snijd plakjes van een halve meter dik, schuin. Serveer warm of op kamertemperatuur.

Of wikkel het in plasticfolie, plaats het in een schone ovenschaal, verzwaar het met een bord met iets zwaars erop en zet het een nacht in de koelkast. Haal de matambre uit de koelkast en snijd hem ongeveer een uur voordat je hem op kamertemperatuur serveert in stukken van ½ tot 1 inch.

Bereiden in de oven (niet gerookt):

Verhit twee eetlepels olijfolie in een braadpan, braadpan of braadpan die groot genoeg is voor opgerolde biefstuk. Bak het aan alle kanten diep bruin, in totaal ongeveer 15 minuten, breng de pan vervolgens over naar een voorverwarmde oven van 375 ° F en rooster ongeveer 30 minuten, of tot de gewenste gaarheid is bereikt.

Leg het op een snijplank en laat 30 minuten rusten voordat u het snijdt en serveert.

Receptvariaties:

Gebruik een bosje spinazie, fijngehakt, in plaats van olijven.

Verkruimelde of hele worst is een goede vulling. Als u de rookmethode gebruikt, moet u de worst eerst koken voordat u deze als vulling gebruikt. Als je hele worst gebruikt, zouden twee schakels van 1,8 meter voldoende moeten zijn.

Marineer het vlees na het vlinderen 1-2 uur bij kamertemperatuur in ¼ kopje rode wijnazijn, 1 theelepel knoflook, fijngehakt, ½ theelepel tijm, gedroogd; of je favoriete marinade.

Probeer verschillende smaakmakers en/of kruiden.

Eik
 Hout

Eikenhouten bisquetten voor Bradley-rokers

Het meest veelzijdige hout van allemaal is eiken. Past bijzonder goed bij gevogelte, rundvlees, varkensvlees, lamsvlees en wild.

Shop Now