Smoked Peppered Beef Rounds Recipe

Gerookt Peppered rundvleesrondes Recept



Voor dit gerookte peper -rundvleesrondes recept heb ik dextrose in poedervorm gebruikt met uitstekende resultaten. We gebruiken poedervormige dextrose om semi-droge uitgeharde en drooggeharde worsten te verwerken. Het is een zoetstof met slechts 70% zo zoet als gewone suiker, een voedingsstof voor melkzuurorganismen die helpen bij de gisting, waardoor de pittige smaak wordt gegeven. Dextrose is zwaarder dan vlees en dwingt zichzelf in de cellen van het vlees. Gebruik 2-5 TB. Poederdextrose per 10 pond. Van vlees. 1 lb. 8 Oz. Dextrose in poedervorm verwerkt ongeveer 200 pond. Van vlees.

Ingredients

Ingrediënten voor 10 kg

2 ½ gallon ijswater

1 Kopje kuur #1

1 pond zout

2 kopjes poedervormige dextrose

Preparation

Gebruik stukjes boven- of onderronden, ongeveer 10-10 cm dik.

Pomp het vlees met pekel, 10% van het gewicht van het vlees.

Wrijf het vlees vervolgens royaal in met gemalen zwarte peper

Leg het heel strak in een rijpingscontainer, met een verzwaard houten deksel om het vlees naar beneden te drukken.

Voeg net genoeg pekel toe om het vlees te bedekken en laat het 7 dagen rijpen bij 38-40ºC (3-4ºC)

Haal het vlees eruit en doe het in een tricotsteek. Je kunt hem ook plat leggen als er een rokerijscherm beschikbaar is.

De rokerij moet worden voorverwarmd tot 54,4ºC (130ºC) met de dempers wijd open totdat het oppervlak van het vlees droog is.

Verhoog vervolgens de temperatuur tot 68,3ºC (155ºC) met de klep ¼ open. Rook bij deze temperatuur gedurende 4 uur.

Sluit de rook en verhoog de temperatuur tot 210ºC (98,9ºC), totdat de interne temperatuur van het vlees 165ºC (73,8ºC) is.

Zet het vlees 24 uur in de koelkast voordat u het gaat snijden.