Smoked Beef Joint Cottage Pie...

Gerookt rundvlees Gezamenlijke Cottage Pie...

Dan Shahin

...Met Engels Ale en Cheesy Mash

Ingredients

Voor het rundergebraad:

1,5 kg rundvleesgebraad

2 el grove zwarte peper

3 theelepel zeezout

1 eetl uienpoeder

1 eetl knoflookpoeder

Voor de puree:

1 kg Maris Piper-aardappelen

150 g Britse rijpe witte cheddar

75 g ongezouten Britse boter

100 ml melk

2 theelepels mosterdpoeder

zout en peper naar smaak)

Voor de taartvulling:

1 eetlepel plantaardige olie

4 wortels, in blokjes gesneden

2 gele uien, gehakt

3 teentjes knoflook

2 rundvleesbouillonblokjes

750 ml water

2 eetlepels tomatenpuree

2 eetlepels gewone bloem

2 eetlepels Worcestershiresaus

1 fles Newcastle Brown bier

verse tijm, rozemarijn en salie (fijngehakt, naar smaak)

Preparation

Methode:

Zet je roker op 150°C en laad het met een paar uur Hunters Blend of Sage Flavoured Bisquettes.

Laat dat op temperatuur komen en begin met het klaarmaken van het vlees voor het roken.

Snijd ze in rondjes van 5 cm dik en wrijf ze in met zout, peper, ui en knoflookpoeder. Plaats deze op een rooster in het midden van uw roker en laat 30 minuten koken.

Nadat de 30 minuten zijn verstreken, zet u de oven van de roker op de laagste stand van 30°C en blijf nog 2 uur roken en koken op lage temperatuur.

Maak ondertussen de aardappelpuree klaar. Als u de voorkeur geeft aan een gladde puree, kook de aardappelen dan in hun geheel met de schil. Nadat ze gaar zijn, laat je ze uitlekken en afkoelen totdat je ze veilig kunt hanteren. Haal de velletjes eraf. Als u de voorkeur geeft aan schillen, kunt u de aardappelen in tweeën snijden, zodat ze sneller gaar worden.

Kook eenvoudig tot ze gaar zijn, laat ze uitlekken en laat ze afkoelen totdat u ze veilig kunt hanteren.

Kook de melk, boter en mosterdpoeder samen.

Rasp daarbij de witte cheddar.

Pureer de aardappelen grof, voeg het mengsel van gekookte melk, boter en mosterdpoeder toe, samen met de geraspte witte cheddar en zout en peper naar smaak. Pureer alles samen totdat je de gewenste textuur hebt bereikt.

Opzij zetten.

Wanneer u klaar bent met het roken van het rundvlees, zet u de roker uit en begint u de rest van uw taartvulling te koken.

Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de wortels en uien toe. Laat ongeveer 10 minuten koken tot het bruin is.

Snijd het rundvlees in kleine, in blokjes gesneden porties. Voeg toe aan de wortel en ui. Laat nog 3 minuten koken en voeg dan de gehakte knoflook toe.

Laat nog ongeveer een minuut koken en doe dan de bloem in de pan. Meng het goed en voeg, zodra alles bedekt is, de tomatenpuree, de Worcestershire-saus en het mengsel van tijm, rozemarijn en salie toe.

Voeg na ongeveer een minuut de fles Newcastle Brown ale (of een ander donker bier) toe aan de pan.

Zet het vuur laag, laat het borrelen en kook gedurende 5 minuten.

Meng ondertussen de runderbouillonblokjes met 750 ml heet water tot ze zijn opgelost. Voeg nu de bouillon toe aan de pan met de rest. Laat alles samen 1 uur sudderen.

Haal de pan van het vuur en giet de vulling in een beboterde taartvorm.

Zet het geheel een uur (of langer!) in de koelkast om volledig te laten afkoelen. Als je de vulling op dit moment wilt invriezen voor een volgende keer, dan is dat prima te doen gedurende maximaal 3 maanden.

Wanneer u klaar bent om te bakken, begint u de inhoud van de taartvorm te bedekken met de aardappelpuree.

Begin met het vullen van de randen en werk zo naar het midden toe. Als het bedekt is, strijkt u de aardappel glad over de bovenkant van de taart. Als je wilt, sleep dan een vork naar de overkant om verhoogde lijnen over de taart te creëren.

Bak gedurende 30 minuten-1 uur op 160°C Laat nog 30 minuten afkoelen voordat u het serveert.

Verstandig
Hout

Saliebisquetten voor Bradley-rokers

Een aroma met hints van citroen, munt en houtachtige tonen. Lamsvlees, varkensvlees, gevogelte en gezouten vlees worden versterkt door de smaken van salie- en esdoornbisquetten.

Shop Now