Smoked Pastrami

Gerookt Pastrami



Dit is een fantastisch stapsgewijze recept over hoe je pastrami kunt maken! Ongelooflijke smaak en perfect voor sandwiches, zelden zijn er restjes. Deze ongelooflijke gerookte pastrami kan worden verslonden in een fractie van de tijd die nodig is om rundvleesborst te genezen en te roken, maar na een hap van deze zelfgemaakte pastrami ben je het ermee eens dat het wachten het waard was.

Ingredients

Pekel beitsen:

1 stuk borst (pastrami)

1 kaneelstokje

2 eetlepels korianderzaad

1/2 eetlepel dillezaad

1 eetlepel kruidnagel

1 eetlepel rode gemalen peper

1 eetlepel piment

2 theelepels gemalen zwarte peper

1 eetlepel roze pekelzout

2 eetlepels knoflookpoeder

2 eetlepels gemalen gember

2 eetlepels uienpoeder

1 kopje kristalsuiker

1 kopje koosjer zout

1 gallon water

1 gallon ijs

Wrijven:

Gele mosterd als bindmiddel

2 eetlepels gemalen korianderzaad

2 eetlepels gemalen zwarte peper

Preparation

Voeg in een liter kokend water alle beitskruiden toe en meng goed tijdens het koken gedurende 5 minuten.

Giet in een bak die groot genoeg is de beitsende pekel over het ijs en meng goed tot het afgekoeld is, voeg pastrami toe en zet het 5 dagen in de koelkast.

Haal na het beitsen de pastrami plat uit de pekel, spoel goed af, dep droog en bestrijk er voldoende gele mosterd op voor het wrijven.

Wrijf voldoende gemalen korianderzaad en zwarte peper over de flat.

Breng de roker naar 250 F (121,1 C) en plaats pastrami plat in het middelste rek gedurende 4 uur met behulp van hickorybisquetten.

Na de 4 uur wikkelt u de pastrami dubbel in aluminiumfolie en plaatst u hem terug in de roker op 137,8°C gedurende 4 uur (op dit moment is er geen rook meer nodig), tot een interne temperatuur van ongeveer 96,1°C is bereikt. 210 F (98,9 ° C) wordt bereikt.

Breng het naar binnen, dek het ongeveer een uur af voordat je het serveert en geniet ervan.

Hickory
 Hout

Hickory-bisquetten voor Bradley-rokers

De sterke en zoete smaak van hickorybisquetten maakt het een van de meest populaire houtsoorten om te roken, en past vooral goed bij gevogelte, rundvlees, varkensvlees, wild, watervogels, noten en kaas.

Shop Now