Warm Sweet, Salty & Smoky Chicken Salad

Warm Zoet, Zout & Rokerige kip Salade

Sandra Tate

Een beetje te nippy voor sla dagen maar warme aardappel, gerookte kip, gezouten gekarameliseerde walnoot, appel, salade bladeren en romige avocado echt raakt de plek voor een smakelijke traktatie van een lunch.

Ingredients

Genezing:

75 g zeezout

25 g zachte bruine suiker

 100 ml kokend water

400 ml koud water

(Voor 4 personen)

1 theelepel Dijon

1 el witte balsamicoazijn

een snufje suiker

2-3 eetlepels zonnebloemolie

 150 g walnoothelften

30 g boter

30 g suiker

kleine salade-aardappelen

1 grote appel,

1 middelgrote avocado

Preparation

Ik heb de gewoonte om het beste uit mijn kip te halen. Ik koop wekelijks een mollige vogel die ik zelf in elkaar zet - voor de ene maaltijd verwijder ik de poten, dijen en vleugels, de borsten voor de andere, en het karkas gaat in de pot met groenten als bouillon. Deze week gingen de zeer dikke borsten in de Bradley Smoker en voorzagen ze me van voldoende supersappige en smakelijke gerookte kip om er vier te voeden voor de lunch.

Om de borsten te genezen en te roken

Maak eerst een pekel door op te lossen 75 g zeezout + 25 g zachte bruine suiker in 100 ml kokend water, eenmaal opgelost, voeg nog een toe 400 ml koud water in een goede container en meng. Dompel de kipfilets onder en laat ze ongeveer 30 minuten, maximaal een uur, staan, verwijder ze vervolgens, spoel ze grondig af en laat ze drogen op keukenpapier.

Zet de Bradley Smoker op een kasttemperatuur van 140°C/280°F en voeg appelhoutbisquetten toe aan de stapel.

Plaats de borsten met de huid naar boven op een rooster en rook gedurende 1 uur of tot je een interne temperatuur hebt van 72°C + wanneer je het dikste gedeelte onderzoekt.

Verwijder, laat afkoelen, wikkel en bewaar in de koelkast tot gebruik.

Maak voor de salade een dressing door te mengen 1 theelepel Dijon mosterd met 1 el witte balsamicoazijn, een snufje suiker, En 2-3 eetlepels zonnebloemolie. De dressing moet dik en romig zijn.

Opzij zetten.

Snijd de gerookte kipfilets dun en zet opzij.

Plaats 150 g walnoothelften in een koekenpan met dikke bodem op middelhoog vuur, bak ze een paar minuten om ze te braden en voeg ze toe 30 g boter en 30 g suiker - roer om te smelten en zodra de suiker bruin wordt, haal van het vuur, zout lichtjes en strooi op keukenpapier om af te koelen.

Kook een paar handenvol kleine salade-aardappelen gaar maken, uitlekken.

Je hebt ook nodig 1 grote appel, klokhuis verwijderd en in plakjes gesneden, En 1 middelgrote avocado, ontpit, geschild en in plakjes gesneden.

Stel nu een salade samen door de aardappelen over voorverwarmde borden te verdelen, bestrooi met plakjes avocado, appel, slablaadjes en walnoten - beleg het geheel met de in dunne plakjes gesneden gerookte kip en een paar druppels saladedressing.

Dienen.

Appel
 Hout

Appelbisquetten voor Bradley-rokers

Een licht, fruitig en lichtzoet rookaroma dat past bij gevogelte, rundvlees, varkensvlees, lamsvlees en kaas.

Shop Now