Hot Smoked Chicken Wings

Warm Gerookte kippenvleugels

Dan Shahin

Ingredients

Kippenvleugels

Droge pekel:

2 eetlepels zeezout

1 el zachte bruine suiker

4 takjes tijm of citroentijm, blaadjes verwijderd

1 theelepel gemalen zwarte peper

1 theelepel knoflookpoeder

1 theelepel paprikapoeder

1 theelepel uienpoeder

1 Citroen, geraspt

Preparation

Methode:

Combineer alle droge pekelingrediënten in een vijzel en stamper of kruidenmolen en maal tot een fijn poeder. Wrijf het droge pekelmengsel heel goed in de kippenvleugels en zorg ervoor dat ze allemaal goed bedekt zijn. Leg de vleugels op een rooster op een dienblad om eventuele sappen op te vangen en laat ze 1-4 uur onafgedekt in de koelkast staan.

Dep de kippenvleugels rondom met keukenpapier en verwijder zoveel mogelijk vocht; hoe droger het vel, hoe knapperiger het wordt.

Zet de roker op 110 graden Celsius en zodra deze op temperatuur is, zet je de rook aan. Voor de kippenvleugels gebruiken we Hickory-houtbisquetten, maar u kunt ervoor kiezen om welke Bradley-smaakbisquetten u maar wilt.

Voeg de kippenvleugels toe aan de roker met een bakje op het rooster eronder om eventuele druppels en sappen op te vangen en rook gedurende 1,5-2 uur tot de interne temperatuur 75C is.