Smoked Drunk Chicken Jerky Recipe

Gerookt Dronken kip Schokkerig recept



Voor deze gerookte dronken kippen schokkerig, gebruikte ik 5 pond kipfilet zonder botten/huid. Het recept is voor 1 pond, maar u kunt de bedragen verdubbelen. Droog op 140-150 F (60-70 C) van 12 uur tot een hele dag, totdat je klaar bent. Wat je niet wilt zien zijn lichte vlekken in de kip. Dit betekent dat het niet is gedaan. U bent op zoek naar een consistente donkere kleur overal. U kunt de bredere delen in strips snijden. Probeer ze tot een dikte van 1/4 ″ te krijgen of gewoon een tikkeltje meer. Als je een reve gebruikt, houd de tuimeltijd tot 10 minuten, of je hebt Pemmican Chicken Jerky. Je kunt de Reveo Drum in de koelkast stoppen en om de paar uur schudden.

Chicken Jerky zal er anders uitzien, voelen en smaken dan rundvlees, herten of varkensvlees. Het wordt nogal bros.

Ingredients

1 pond kip (of ander heel spiervlees)

¼ kopje bier (naar keuze)

¼ kopje teriyaki

¼ kopje tequila (naar keuze)

¼ kopje soja

½ kopje wijn (naar keuze)

1 eetlepel rookaroma (bij gebruik van een dehydrator)

Zout en peper naar eigen smaak

Hete saus ⅛

Tsp kuur #1 (als u 5 lbs maakt, gebruik dan 1 afgestreken theelepel)

1 T accent (optioneel)

Preparation

Verwijder alle vliezen, pezen en vet van de kip.

Snijd je schokkerige reepjes en laat het vlees 8 uur of een hele nacht in de marinade weken in een plastic bakje afgedekt in de koelkast.

Ik ga tien minuten naar de Reveo-mijn.

Verwijder het vlees en plaats het op afgeschermde rekken, laat het uitlekken en ga dan rechtstreeks naar de droogoven.

Droog bij 60-70ºC (140-150ºC), gedurende 12 uur tot een hele dag, tot het klaar is. Wat je niet wilt zien zijn lichte vlekjes in de kip. Dit betekent dat het nog niet klaar is. U zoekt overal naar een consistente donkere kleur.