Smoked chicken sandwich

Gerookt BBQ getrokken kip



We hebben verschillende recepten over het maken van gerookt varkensvlees. Dit recept is hoe je gerookte BBQ -getrokken kip kunt maken! Voeg vervolgens je favoriete BBQ -saus toe en daar heb je het. Probeer het uit en laat het ons weten!

Ingredients

1 hele kip

Voor de rub:

1 eetl. zout

1 theelepel zwarte peper

2 theelepel paprikapoeder

2 theelepel knoflookpoeder

1 theelepel cayennepeper

2 kopjes van je favoriete BBQ-saus (ik gebruikte Bull's Eye)

Preparation

Halveer de kip en verwijder de ruggengraat

Meng de ingrediënten voor de rub door elkaar

Wrijf de kip in met kruidenrub en zet een nacht in de koelkast

Rook de kiphelften op 225°F met appelbisquetten tot een interne temperatuur van 160°F is bereikt (ongeveer 1 ½ – 2 uur)

Haal het uit de roker en laat afkoelen

Gebruik twee vorken (of schone handen zijn voldoende!) Trek het vlees in dunne slierten

Verhit BBQ-saus naar keuze in een middelgrote pan

Voeg de getrokken kip toe aan de pan en kook tot de kip opnieuw is opgewarmd

Serveer en geniet!