Bradley Smoked Chicken Salad

Bradley Gerookte kip Salade

Sandra Tate

Sommige tekenen van helderder weer, en saladedagen zijn terug ... wat is beter dan mollige biologische kip supremes, appelhout gerookt tot een glorieus goudbruin en geserveerd met een frisse citroenachtige, Waldorf -stijl salade?

Ingredients

(Voor 4 personen)

2 dikke gerookte kipfilets

1/2 pakje waterkers, spinazie en rucolablaadjes

2 malse stengels bleekselderij, gesnoeide jonge selderijblaadjes

2 Cox's appels

klein handjevol walnootstukjes

sap van 1/2 citroen

1 el walnootolie

zout peper

Preparation

Ik heb biologische kip gebruikt en ik laat het vel er liever op zitten voor een sappiger, vochtiger resultaat.

Pekel:

Bereid een pekel van 500 ml water, gekookt met een teentje geperste knoflook en wat verse rozemarijn, gemengd met 75 g zout en 25 g bruine suiker. Laat volledig afkoelen, dompel vervolgens 2 kippensupplies in de pekel (in een goede plastic bak) en laat 30 minuten staan.

Verwijderen en afspoelen (gooi de pekel weg).

Rookmethode:

Dep het droog en leg het op een Bradley draadmand. Verwarm de Bradley Smoker tot 82°C, doe er appelbisquetten in en rook ongeveer 1 - 1½ uur of tot ze gaar zijn. Laat afkoelen voordat je het aansnijdt en serveer op kamertemperatuur.

Opmerking van de uitgever: Nadat ik verse kruiden en knoflook in de pekelvloeistof had gedaan, was ik niet verbaasd dat de smaken vrijwel volledig verloren waren gegaan - zoals zo vaak gebeurt met gemarineerd vlees op een barbecue, worden de smaken weggekookt. Zo ook met mijn gerookte kip; de subtiele tonen van het pekelen waren niet opgewassen tegen de smaak van appelhoutrook. Als je een frisse kruidensmaak aan je kip wilt geven, overweeg dan om er vlak voor het heet roken een stukje rozemarijn aan te prikken. Of je kunt een insnijding maken in het dikste deel van de borst (horizontaal) en vullen met een pasta van knoflook, kruiden, kruiden en olijfolie (gemaakt met een stamper en vijzel of miniprocessor), ook dit zou je doen vlak voor het heet worden. roken.  

Serveren:

Bereid, pekel en rook de kipsuprêmes volgens de bovenstaande instructies. Eenmaal afgekoeld snij je het diagonaal in stukken van 1 cm. Eén supreme is genoeg om er twee te serveren voor een heerlijke lichte lunch of voorgerecht.

Snijd de stengels bleekselderij. Snijd de appels in vieren, verwijder het klokhuis, snijd ze in stukjes van 2 cm en doe ze in een kom met het citroensap, de walnotenolie, de walnoten, de selderij en een beetje zout en peper. Voeg wat jonge blaadjes uit het midden van de krop bleekselderij en de gemengde slablaadjes toe. Even door elkaar draaien en over borden verdelen. Waaier een paar plakjes gerookte kip uit over de salade en serveer met verwarmd, knapperig brood.

Appel
 Hout

Appelbisquetten voor Bradley-rokers

Een licht, fruitig en lichtzoet rookaroma dat past bij gevogelte, rundvlees, varkensvlees, lamsvlees en kaas.

Shop Now