Stuffed and Smoked Mushroom Caps Recipe

Gevuld en gerookt Paddestoelkappen Recept



Op zoek naar een smakelijk en gezond voorgerecht? Ons gevulde en gerookte champignoncaprecept is voorzien van zachte champignonpetten gevuld met een heerlijke mix van kaas en vervolgens langzaam gerookt voor een rokerige, bevredigende smaak die je meer wilt.

Ingredients

Paddestoelen - stengels verwijderd

Gerookte knoflook:

1 Grote bol knoflook

1 eetl extra vergine olijfolie

Preparation

Paddestoelen:

1. Verwarm de roker voor op 160ºC (320ºC). Snijd de helft van de stengels fijn

2. Combineer gehakte champignonstengels, vullingmix, kaas, boter en ui in een kom.

3. Meng tot alles goed gemengd is.

4. Schep ongeveer 1 theelepel champignonmengsel in elke champignonhoed.

5. Leg ze op een niet ingevette bakplaat.

6. Rook gedurende 12 minuten of tot het volledig verwarmd is. Serveer ze terwijl ze nog warm zijn.

Gerookte knoflook:

1. Verwarm de roker voor op 107ºC (225ºC).

2. Snij het kapje van de knoflookkop, plaats deze op een bakplaat in je smoker en besprenkel met 1 eetlepel olijfolie over de knoflook

3. Doe de knoflook 45 minuten in de roker. Als de knoflook zacht en bruin is, is hij klaar.

4. Laat de knoflook afkoelen en schep de helft eruit als ingrediënt in een recept. Het is ook best lekker om het gewoon met zout te mengen en op wat knapperig brood te smeren.

Recept van: Marc is op de grill