Smoked Acorn Squash Recipe

Gerookt Eikelpompoen Recept



Dit heerlijke gerookte eikelpompoenrecept is perfect voor de herfst! De gekruide boter -topping voegt een warme, geruststellende smaak toe, terwijl het rookproces de pompoen doordrenkt met een rijke, rokerige smaak.

Ingredients

1 Grote eikelpompoen

5 ml (1 theelepel) canola- of maïsolie

Topping met gekruide boter:

60 tot 90 ml (4 tot 6 eetlepels) boter

10 ml (2 theelepels) bruine suiker

5 ml (1 theelepel) kaneel

3 ml (½ theelepel) nootmuskaat

1 ml ( theelepel) cayennepeper (optioneel)

30 ml (2 eetlepels) gehakte pecannoten, voor garnering (optioneel)

Preparation

Snijd de pompoen doormidden, maar verwijder de zaden niet. De zaden helpen de pompoen vochtig te houden tijdens het koken. Wrijf olie op de snijvlakken van de pompoen en aan de buitenkant.

Rookmethode:

Breng met behulp van bisquetten met esdoornsmaak de temperatuur van de Bradley-roker op ongeveer 90°C tot 105°C (200°F tot 220°F). Bedek de rookrekken met kaasdoek en plaats de pompoen met de snijkant naar beneden op de rekken in de roker.

Kook ongeveer 2 uur of tot ze gaar zijn. Terwijl de pompoen kookt, smelt je de boter in een kleine pan of schaal en roer je de bruine suiker, kaneel, nootmuskaat en cayennepeper erdoor. Houd de boter warm tot je hem nodig hebt.

Serveren:

Wanneer de pompoen gaar is, schraapt u de zaadjes uit elke helft en snijdt u de helften in vieren. Schep de gekruide boter over elk stuk pompoen, bestrooi met een beetje gehakte pecannoten en serveer warm.

Esdoorn
 Hout

Esdoornbisquetten voor Bradley-rokers

Met een licht rokerige, zoete en subtiele smaak zijn Maple Bisquettes perfect voor het roken van kalkoenen en voor het verbeteren van de smaak van gevogelte en wildvogels.

Shop Now