Smoked Mexican-Inspired Cauliflower Burnt Ends

Gerookt Mexicaans geïnspireerde bloemkool Verbrande uiteinden recept



Geniet van de rokerige en verleidelijke smaken van onze kruidige gerookte bloemkool! Dit heerlijke recept heeft een perfect ervaren bloemkool, 2 uur gerookt tot in de perfectie en vervolgens gegrild tot een knapperige, verkoolde afwerking. Gevangen met koriander en een scheutje limoen, is dit gerecht een heerlijke explosie van smaak en textuur waardoor je hunkert naar meer.

Ingredients

1 Bloemkool

4 teentjes knoflook

½ Witte ui

2 eetlepels koosjer zout

1 eetlepel ancho chilipoeder

1 eetlepel guajillo chilipoeder

1 eetlepel gemalen komijn

2 theelepel gedroogde oregano, bij voorkeur Mexicaans

1 theelepel chipotle-chilipoeder

¼ theelepel gemalen kruidnagel

Een handvol grof gesneden koriander ter garnering

Een paar partjes limoen

Preparation

Voorbereiding - Rook

Stel uw roker in op 225 ºC

Stel uw rooktijd in op 2 uur

Breng de bloemkool vóór het roken op kamertemperatuur. Leg de bloemkool op een rooster en rook gedurende 2 uur.

Als je klaar bent, laat je je bloemkool rusten terwijl je je grill of houtskool op temperatuur brengt. Als je houtskool gebruikt, heb je een redelijk hoge kolentemperatuur nodig, vooral als je grillhoogte niet in de buurt van de kolen staat.

Wrijf de bloemkool opnieuw in en plaats hem op de grill.

Grill de bloemkool aan alle kanten. Je wilt een knapperige, bijna verbrande bloem. De char zal bijdragen aan de smaak.

Serveer op een mooie schaal met een groot mes in het midden. Strooi er wat gehakte koriander over en knijp er een scheutje limoensap overheen om de smaken op te fleuren met zuur.


Voorbereidingsmethode

Snijd de onderste bladeren van de bloemkool en snijd de onderkant in plakjes, zodat een platte bodem ontstaat. Je wilt dat de bloemkool met de bloem naar boven in de roker zit.

Het maken van de rub
Doe de grof gesneden ui en knoflookteentjes in een blender, samen met de resterende droge ingrediënten. Laat de koriander en limoen achterwege.

Meng alles door elkaar en voeg indien nodig een beetje water toe. Je wilt een dikke soepconsistentie die je over de hele bloemkool kunt wrijven en laten plakken.

Breng de natte rub over de hele bloemkool aan en plaats deze in een schaal. Zet minimaal 12 uur in de koelkast, zodat de rub de groente op smaak kan brengen.

Bewaar de resterende rub voor de volgende dag, want je zult de gerookte bloemkool opnieuw willen wrijven om meer smaak toe te voegen voordat je gaat grillen.

Esdoorn
 Hout

Esdoornbisquetten voor Bradley-rokers

Met een licht rokerige, zoete en subtiele smaak zijn Maple Bisquettes perfect voor het roken van kalkoenen en voor het verbeteren van de smaak van gevogelte en wildvogels.

Shop Now