Spiced Smoke Roasted Cauliflower

Gekruide rook Geroosterde bloemkool

Dan Shahin

Deze Gekruide Rook Geroosterd Cauliflower is een fantastische manier om dingen te veranderen.

Ingredients

1 hele bloemkool

50 g zachte ongezouten boter

Sap van 1 Citroen

1 fijngehakt teentje knoflook

1 theelepel gemalen kaneel

1 theelepel gemalen sumak

1 theelepel gemalen komijn

1 theelepel gemalen koriander

1e Garam Masala

1 theelepel Aleppo-peper - Pul Biber

1/4 theelepel gemalen kardemom

Preparation

Methode:

Doe alle ingrediënten behalve de bloemkool in een kom en meng goed. Het moet tegen het einde één uniforme kleur hebben, niet streperig.

Snijd de buitenste bladeren van de bloemkool af.

Breng een grote pan met goed gezouten water aan de kook en voeg de bloemkool toe.

Eenmaal weer aan de kook, laat je het 7-10 minuten koken tot het gaar is voor een mes, maar nog steeds met een beetje weerstand. Pas op dat je het niet te gaar maakt, want dan valt het uit elkaar.

Giet de bloemkool af en laat 10 minuten stomen.

Zet de roker aan en stel de temperatuur in op 110C. Zodra de temperatuur is bereikt, zet u de rook aan. Wij gebruikten kersenhoutsmaakbisquetten, maar u kunt elke Bradley-smaakbisquetten gebruiken die u wenst.

Bestrijk rijkelijk met de gekruide boter en probeer, indien mogelijk, tussen de roosjes in de binnenste bloemkool te komen. Houd ongeveer 1/4-1/3 achter voor het rijgen.

Doe de bloemkool in de roker met een lekbak eronder en laat 1 uur roken, halverwege bestrijken met de resterende gekruide boter.

Kers
 Hout

Kersenbisquetten voor Bradley-rokers

Kersenbisquetten zorgen voor een mild, zoet en fruitig aroma, perfect voor het roken van gevogelte, vis, zeevruchten, rundvlees, varkensvlees, lamsvlees, watervogels, groenten en kaas.

Shop Now