Boulangère Potatoes 

Boulangère Aardappelen

Dan Shahin

Plaats het Boulangère -aardappelbak direct onder het vlees om de druppels en sappen te vangen tijdens de kok die alleen maar bijdraagt ​​aan de heerlijke smaak.

Ingredients

6 Grote vastkokende aardappelen, zoals Desiree, geschild en in dunne plakjes gesneden 3 Uien, in dunne plakjes gesneden

Blaadjes van 1 bosje Tijm

 600 ml bouillon – als dit een bijgerecht is, combineer dit dan met wat je verder kookt; elke bouillon zal werken

25 g boter

Preparation



Leg de aardappelen en uien in een bakplaat of schaal grofweg in een braadslede, je kunt dit doen als volledige afzonderlijke lagen van elk of laag 1 voor 1 op een rij om gemengde lagen te creëren. Strooi tussen elke laag wat tijmblaadjes, een snufje zout en een paar snufjes zwarte peper.
Giet de bouillon er voorzichtig over, want het zal even duren voordat de aardappel- en ui-spleten doordringen.
Voeg snufjes boter toe, verspreid over de bovenkant.

Rookmethode

Zet de roker op 110 graden Celsius en zodra deze op temperatuur is, zet je de rook aan. We gebruikten appelhoutbisquetten, maar je kunt elke Bradley-smaakbisquetten gebruiken die je maar wilt. We raden aan dat als dit als bijgerecht wordt geserveerd, het gerecht behoorlijk veelzijdig is en je het dus gewoon kunt roken met de smaakbisquetten die je voor het hoofdgerecht gebruikt. Het is ook heel fijn als u dit doet, om de Boulangère Aardappelenbak direct onder het vlees te plaatsen, zodat het druipwater en de sappen tijdens het koken worden opgevangen, wat de heerlijke smaak alleen maar ten goede komt.
Rook 3-4 uur tot de bovenkant knapperig is en een mooie gouden kleur heeft ontwikkeld en de aardappelen heerlijk zacht en zalvend zijn.