Smoked Bananas Recipe

Gerookt Bananen Recept



Geniet van een heerlijk en gezond dessert met dit gerookte bananenrecept! Honing, citroensap, kaneel en amandelen voegen een uitbarsting van smaak toe aan deze gerookte bananenhelften die perfect zijn wanneer ze worden gegarneerd met vanille -ijs, zweeproom of vanille yoghurt.

Ingredients

4 bananen, ongeschild, in de lengte doormidden gesneden

20 ml (4 theelepels) vloeibare honing

20 ml (4 theelepels) citroensap

5 ml (1 theelepel) gemalen kaneel

60 ml (4 eetlepels) gesneden amandelen

Kokende olie

Preparation

Rookmethode:

Verwarm de Bradley Smoker voor op 100°C (200°F).

Plaats de ongeschilde bananenhelften op roosters in de roker en gebruik de kersensmaakbisquetten om ongeveer 30 minuten te roken/koken.

Haal de bananen uit de roker.

Verwijder de schil van de bananen en leg ze op een geoliede bakplaat.

Verdeel 3 ml (½ theelepel) honing en citroensap op elke banaanhelft, samen met 1 ml ( theelepel) kaneel en 8 ml (½ eetlepel) amandelen.

Plaats ze ongeveer 5 minuten onder de grill van uw conventionele oven, tot ze goudbruin zijn.

Serveren:

Serveer warm met optioneel vanille-ijs, slagroom of vanille-yoghurt als topping.