Mole Chicken

gerookt Molensaus Recept



Mole Sauce is een traditionele marinade en saus uit Mexico. Het is een intense mix van smaken die chilies, chocolade, fruit en veel kruiden bevat. Gebruik deze saus voor enchiladas, gebakken mole kip, burrito's, of wat uw mole behoeften kan zijn!

Ingredients

3 Oz pure chocolade - grof gehakt

1 Gedroogde guajillo-pepers - zonder steel en zonder zaadjes

1 Gedroogde ancho-pepers - zonder steel en zonder zaadjes

2 gedroogde chipotle-pepers, zonder steel en zonder zaadjes

1½ kopjes groentebouillon

2 maïstortilla's, in reepjes van 1 inch gesneden

1 Tomaat - kruiselings doormidden gesneden

3 Tomatillos - kruiselings doormidden gesneden

1 theelepel plantaardige olie

1 Kleine ui - in plakjes gesneden

4-6 teentjes knoflook, grof gehakt

¼ kopje geblancheerde pinda's (ongezouten en ontveld)

2 eetlepels rozijnen

1 eetl komijnzaad

1 theelepel gedroogde tijm

2 Kaneelstokjes

3 Hele kruidnagels

3 Hele pimentbessen

1 eetl witte suiker

½ theelepel zout

Bradley Smaakbisquetten - Esdoorn

Preparation

Koud roken van pure chocolade met esdoornsmaakbisquetten gedurende 1 uur, maximaal 2 uur.

Rooster de chilipepers in een droge pan op middelhoog vuur gedurende ongeveer 3 minuten. Ze zullen warm en aromatisch zijn.

Verwarm 1 kopje groentebouillon in een pan tot het begint te sudderen.

Doe de pepers in een blender met 1 kopje groentebouillon.

Rooster de tortillareepjes in een droge pan op middelhoog vuur tot ze lichtbruin zijn. Voeg toe aan de blender met bouillon en chilipepers.

Laat de pepers en tortilla's 10 minuten ongestoord in de blender weken.

Kook de tomaten en tomatillos in een droge pan tot ze zacht en zwart zijn, ongeveer 3 tot 4 minuten aan elke kant.

Voeg de tomaten en tomatillos toe aan de blender en mix tot een gladde massa.

Voeg olie toe aan een grote pan en verwarm op middelhoog vuur. Voeg gesneden ui, knoflook, pinda's, rozijnen, kaneelstokjes, kruidnagel, pimentbessen, komijnzaad en tijm toe. Kook tot de uien zacht zijn.

Verwijder de kaneelstokjes, pimentbessen en kruidnagels.

Voeg het resterende uienmengsel toe aan de blender en pureer tot een gladde massa.

Giet het mengsel in een grote sauspan en verwarm op middelhoog vuur.

Voeg chocolade, de resterende ½ kopje groentebouillon, suiker en zout toe. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat 10-15 minuten koken, zodat de saus kan indikken.

Gebruik deze saus nu voor enchiladas, gebakken molkip, burrito's of wat je mol ook nodig heeft!

Recept van: Lena Clayton

Esdoorn
 Hout

Esdoornbisquetten voor Bradley-rokers

Met een licht rokerige, zoete en subtiele smaak zijn Maple Bisquettes perfect voor het roken van kalkoenen en voor het verbeteren van de smaak van gevogelte en wildvogels.

Shop Now