Tips For Smoking Meat in Cold Weather

Tips voor het roken van vlees in Koud weer

Posted on: January 17, 2022
Read time: Read Time: 10 min



Koppel tekst aan een afbeelding om de nadruk te leggen op het door u gekozen product, collectie of blogpost. Voeg details toe over beschikbaarheid, stijl of geef zelfs een recensie.

Vaak beschouwen wij de zomer als het ideale moment om een barbecuesessie te organiseren. Genieten van een rokerige, zinderende en sappige biefstuk als het koud is, is echter een ander soort ervaring. Pulled pork of een perfect aangebraden borststuk kunnen een beetje magie toevoegen aan familiediners als ze worden geserveerd met gloeiend hete soep. Hoewel gerookt voedsel in de winter als een warme deken op de ziel voelt, zullen alleen dappere koks of barbecueliefhebbers zich in deze zone wagen, omdat het een enorme uitdaging kan zijn.

Met een koude wind die 24 uur per dag waait, kan uw voedselroker in een mum van tijd in een sneeuwpop veranderen. Maar als je de moed hebt verzameld om de kunst van het roken van voedsel bij koud weer onder de knie te krijgen, dan zal deze gids je helpen.

9 coole tips om uw voedselroker aan te steken bij koud weer

Het is belangrijk op te merken dat roken bij koud weer heel anders zal zijn dan wat u gewoonlijk in de zomer doet. Er zijn een aantal factoren waarmee je rekening moet houden om een pitmaster te worden die de kou kan trotseren. Hier zijn 9 tips om het roken van voedsel bij koud weer een stuk gemakkelijker voor je te maken.

1. Maak de ruimte vrij

Vergeet niet dat roken in de winter zijn eigen uitdagingen met zich meebrengt. De belangrijkste daarvan is om uw voedselroker warm te houden. Ruim dus eventuele sneeuw op om ervoor te zorgen dat dit het rookproces van het voedsel niet verder vertraagt.

2. Kies de juiste voedselroker

Verschillende soorten voedselrokers presteren verschillend, afhankelijk van de wisselende weersomstandigheden. Het roken van voedsel bij koud weer vereist een professionele roker die speciaal is ontworpen om consistent te presteren, ongeacht seizoensveranderingen. Dus als u van plan bent een geweldige barbecuesessie te organiseren met een offset-voedselroker, lokt u problemen uit. De dunne plaat van de offsetroker zal de warmte afvoeren, waardoor het uiterst moeilijk wordt om binnenin een constante temperatuur te handhaven. Voor het roken in de winter is het altijd raadzaam om een elektrische roker van hoge kwaliteit te gebruiken met geavanceerde warmtecontrolefuncties.

Bijvoorbeeld de Bradley Pro P10 Roker zou hier perfect passen. Deze voedselroker is ontworpen met een geïsoleerde behuizing en heeft afgedichte deuren om te beschermen tegen alle weersomstandigheden en ook om de veiligheid van de gebruiker te garanderen. Het nieuwe model beschikt ook over een nieuw PID-gestuurd warmte-element van 1000 W dat de temperatuur sneller opvoert en de technologie gebruikt om de temperatuur daar te houden of altijd te herstellen. Getest in de koude winters van Alberta (Canada) en Alaska (VS) en levert heerlijke recepten op! De Bradley Smoker wordt ook geleverd met een digitale console waarmee u de kooktijd en temperatuur vooraf kunt instellen voor een zorgeloze barbecue-ervaring, zelfs in de winter.

3. Zoek een beschutte plek

Bewaar de voedselroker altijd op een beschutte plek om hem te beschermen tegen koude wind en plotselinge sneeuwval. Met schuilplaats bedoelen we uw veranda of bij de muren van uw huis en niet onder een boom, want het laatste dat u wilt is een grote stapel sneeuw op uw voedselroker zien vallen.

4. Houd het deksel gesloten

Het is belangrijk om de deur zoveel mogelijk gesloten te houden. Bedenk dat elke keer dat u in de verleiding komt om de deur te openen en het voedsel te controleren, u de hete rook in de kookkamer laat ontsnappen. Hierdoor wordt het rookproces onnodig vertraagd. Blijf dus kalm en houd de deksel zoveel mogelijk gesloten.

5. Pas de roker aan de wind aan

Let op de richting van de wind en pas uw voedselroker hierop aan. Lucht in uw roker laten is belangrijk om de rook te laten blijven stromen en de temperatuur op peil te houden. Maar als er te veel koude lucht in de voedselroker komt, kan dit het kookproces vertragen. Houd de ventilatieopening van uw roker dus in de tegenovergestelde richting van de wind.

6. Selecteer slankere sneden

We weten dat ribben en schenkels kwijlen waardig zijn als ze tot in de perfectie worden gerookt. Onze suggestie is om het voor de zomer te bewaren. Probeer magere stukken zoals entrecote, flank, ossenhaas, enz. te roken als u in de winter rookt. Leerstukken vereisen minder hitte om te worden gerookt en koken sneller dan grotere stukken.

7. Sla hout in

Roken bij koud weer kan een ramp worden als je ziet dat de houtkamer leeg is als je halverwege het koken bent. Houd er rekening mee dat uw voedselroker bij koud weer meer hout zal verbranden om een bepaalde temperatuur te bereiken in vergelijking met warm weer. Dit is waar je een goede voorraad hout nodig hebt om de barbecuesessie te rocken. De beste oplossing hiervoor is het gebruik van een elektrische roker die warmte opwekt met elektriciteit, maar gebruik maakt van schone rook van houtsnippers om het vlees dezelfde intense rooksmaak te geven.

Bradley-bisquetten is hier een mooi voorbeeld van. Deze samengeperste zaagselchips branden gedurende een precieze tijd en worden gedoofd voordat ze in as veranderen. Dit zorgt ervoor dat het voedsel wordt gekookt in schone, gearomatiseerde rook. Bradley Bisquetten zijn verkrijgbaar in 17 verschillende smaken, passend bij alle recepten voor gerookt vlees.

8. Koop een vleesthermometer

A vleesthermometer is de beste manier om de gaarheid te controleren bij koud weer. Prik met de punt van de thermometer in het dikste deel van het vlees om de beste aflezing te krijgen. Verwijder het vlees als het midden de gewenste temperatuur heeft bereikt.

9. Gebruik een jas voor koud weer

Dit is absoluut noodzakelijk als je bij koud weer rookt. Als u een geïsoleerde jas heeft of op zijn minst een oude deken om uw voedselroker wikkelt, kunt u een constante temperatuur in de kamer handhaven. Dit is uiteraard niet nodig als je gebruik maakt van de Pro P10 elektrische roker. Moderne voedselrokers hebben een geïsoleerd lichaam dat temperatuurverlies onder alle weersomstandigheden voorkomt.

Heb ten slotte wat geduld, want het sneeuwt buiten en uw voedselroker is geen goochelaar. Roken is een laag en langzaam proces. Omdat het weer een rol speelt, is het onwaarschijnlijk dat u binnen de verwachte tijd het gewenste resultaat zult behalen. Daarmee zijn we aan het einde gekomen van deze gids over roken bij koud weer. We hopen dat je de coole Bradley-tips en -trucs die hier worden gedeeld leuk vond.

Wilt u meer weten over het roken van voedsel bij koud weer? Bekijk het artikel Hoe voedsel roken bij koud weer op de website met behulp van onze zoekfunctie.

Voor meer geweldige ideeën over hoe u het meeste uit uw Bradley Smoker kunt halen, kunt u de geweldige artikelen op onze pagina bekijken Bradley Smoker Blog over eten roken voor meer tips & trucs.