Rookgenerator

Summary

De Bradley-rookgenerator is een zeer aanpasbare eenheid waarmee u bijna elke kleine structuur in een rookhuis kunt inbouwen. De eenheid bestaat uit twee delen. De rookgenerator is vervaardigd van roestvrij staal en heeft hetzelfde doel als de rookgenerator die op de originele Bradley-roker is gemonteerd – de bisquettes worden elke twintig minuten met een snelheid van één op het verwarmingselement gebracht. Het ontwerp van de Smoke Generator doet denken aan de oudere modellen van Bradley Smoker, die nu zijn vervangen. Dit is niet van belang omdat de bedieningselementen beperkt zijn tot een aan / uit-schakelaar en een bisquette-vooruitknop, gebruikt om de eerste bisquette op de brander te plaatsen. Daarna worden bisquettes automatisch ingevoerd.

Het tweede deel van het apparaat bestaat uit een roestvrijstalen frontplaat, met een verstelbare kraag waarop de rookgenerator past door middel van twee lippen. Hierdoor kan de rookgenerator eenvoudig van de voorplaat worden verwijderd om reiniging en opslag te vergemakkelijken. De bedoeling is dat de voorplaat permanent bevestigd blijft aan de structuur die je gebruikt om te roken.

Volledige omschrijving

De Bradley Smoke Generator is een zeer aanpasbare eenheid waarmee je bijna elke kleine structuur in een rookhuis kunt inbouwen. De eenheid bestaat uit twee delen. De rookgenerator is vervaardigd van roestvrij staal en heeft hetzelfde doel als de rookgenerator die op de originele Bradley-roker is gemonteerd – de bisquettes worden elke twintig minuten met een snelheid van één op het verwarmingselement gebracht. Het ontwerp van de Smoke Generator doet denken aan de oudere modellen van Bradley Smoker, die nu zijn vervangen. Dit is niet van belang omdat de bedieningselementen beperkt zijn tot een aan / uit-schakelaar en een bisquette-vooruitknop, gebruikt om de eerste bisquette op de brander te plaatsen. Daarna worden bisquettes automatisch ingevoerd.

Het tweede deel van het apparaat bestaat uit een roestvrijstalen frontplaat, met een verstelbare kraag waarop de rookgenerator past door middel van twee lippen. Hierdoor kan de rookgenerator eenvoudig van de voorplaat worden verwijderd om reiniging en opslag te vergemakkelijken. De bedoeling is dat de voorplaat permanent bevestigd blijft aan de structuur die u gebruikt om te roken.

De afbeelding toont de rookgenerator die op de voorplaat van de adapter is gesleept en de verstelbare adapterkraag is ook zichtbaar. Wanneer gemonteerd, past de wand van de rookhuisstructuur tussen de voorplaat en de kraag.

De eenheid gebruikt Bradley Flavour Bisquettes. Het is bijzonder goed geschikt voor koud roken. Waar de kasten op de andere modellen zijn geïsoleerd, zorgt dit ervoor dat warmte zich ophoopt in de kasten, wat het roken tegengaat. De kans is echter groot dat uw zelfgemaakte structuur een aanzienlijk groter volume heeft en mogelijk niet geïsoleerd is. Als gevolg hiervan is het zeer onwaarschijnlijk dat u enige opbouw van warmte in uw structuur ervaart, en op voorwaarde dat de omgevingstemperatuur laag genoeg is: onder ongeveer 28 graden C, dan zult u geen problemen hebben met koud roken. Voor de andere Bradley Smoker-modellen adviseren wij het gebruik van de Cold Smoke Adapter-accessoire bij koud roken.

Een ideale structuur kan een oude diepvrieskist zijn, rechtop staan, het deksel voor de deur, met een gat van 11 cm in de zijkant voor de adapter en een opening in de bovenkant om een natuurlijke trek door de structuur te laten stromen. Het is belangrijk dat deze trek optreedt, zowel wat betreft de kwaliteit van het gerookte product, als om te voorkomen dat rook terug de rookgenerator in wordt getrokken. Als dit toch gebeurt, zou dit uiteindelijk een opeenhoping van teer op het mechanisme veroorzaken.

Een blauwdruk om uw eigen rokerij te bouwen is inbegrepen bij de unit en is beschikbaar in pdf-formaat op het tabblad Specificaties.

Bradley Smoke Generators worden met aanzienlijk effect gebruikt door kleine producenten van bijvoorbeeld gerookte ham, bacon en zalm. We hebben veel gebruikers in het VK die in staat zijn om succesvolle rookbedrijven te runnen door slechts één of meer Bradley Smoke Generators te gebruiken.

Een vraag die ons vaak wordt gesteld, is welke grootte van een rokerij kan worden volgehouden door een Bradley Smoke Generator. Er zijn veel variabelen die het antwoord beïnvloeden, dus het is onwaarschijnlijk dat het uitvoeren van zorgvuldige wetenschappelijke experimenten nuttig is, maar een ruimte van 12 vierkante meter is ruim binnen de capaciteit. Als u echt op zoek bent naar een oplossing van deze omvang, zou u in elk geval worden geadviseerd om twee generatoren in te zetten, indien nodig als reserve.

Dit product won de felbegeerde Vesta Award in 2003, om nog maar te zwijgen van de vele prijzen voor gerookt voedsel die gebruikers sindsdien hebben gewonnen.

Dimensions and Weight

Buitenafmetingen (mm): 430W x 230D x 580HT inclusief bisquette-buis
Gewicht met verpakking: 6 kg
Afmetingen doos: 650W x 320D x 330H

Specifications

Buitenconstructie: Poeder-epoxystaal en roestvrij staal
Rookelement: 125 watt
Voeding: 220 – 240 volt, 50 Hz 2,5 ampère

Warranty

Bradley Smokers hebben een geschiktheidsdoelstelling en zijn vrij van materiaal- en fabricagefouten gedurende een periode van 12 maanden. Een langere garantieperiode kan van toepassing zijn, afhankelijk van het land waarin u uw roker hebt gekocht. Bradley Smokers zijn bedoeld voor huishoudelijk huishoudelijk gebruik.

Registreer uw garantie A
ls u een nieuwe eigenaar bent van een Bradley-roker, kunt u uw garantie registreren.

Approvals

Alle Bradley-rokers zijn CE-goedgekeurd voor gebruik in de Europese Unie.

 

Bestel vandaag nog