De sleutel tot het succes van Bradley-rokers is Bradley Flavour Bisquettes. Om de bisquettes te produceren, zijn de hardhout spaanders samen gebonden met behulp van precieze hoeveelheden, bij gecontroleerde druk en dichtheden. De smaak van de rook wordt bepaald door de verscheidenheid aan hout dat verbrand wordt.
- Elzen en esdoorn geven een rijke en onderscheidende smaak die vaak wordt gebruikt met zeevruchten hammen en spek.
- De sterkere en zeer onderscheidende smaken van Mesquite en Hickory worden vaak gebruikt voor het roken van rundvlees en varkensvlees producten zoals varkensvlees schouders en rundvlees brisket.
- Appel en kersen delen een zoetere, mildere rooksmaak, die veel gebruikt wordt met gevogelte en vlees van vrij wild.
- Zie het tabblad smaak gids voor meer details over houtsoorten en smaak.
Bradley rokers verbrandt een smaak bisquette eens in de 20 minuten, het produceren van een schone rooksmaak. Zoals elk wordt verbrand, wordt het zachtjes van het brander-element geduwd door de volgende bisquette, die in de pot van water moet worden gedoofd. De cyclus gaat door zolang de roker is geladen met bisquettes.
Wanneer hout brandt, wordt de rooksmaak geproduceerd in de eerste minuten van de verbranding. Zodra het hout voldoende warmte genereert om op zichzelf te blijven branden, levert het hoge temperaturen, zuren, harsen en gassen. Deze zullen de smaak en het uiterlijk van gerookt voedsel verstoren. Wanneer hout in dit stadium brandt, is er geen controle over de bereidingscondities. Met Bradley Flavour Bisquettes wordt het giswerk geëlimineerd.
Niet alleen doen Bradley Flavour Bisquettes ongewenste hitte elimineren, rook geproduceerd de Bradley Way is vier keer schoner dan rook geproduceerd door identieke losse chips verbrand in een Fry-pan of Burn-box.
De Bradley Smoker verbruikt bisquetten met een snelheid van ongeveer elke 20 minuten. De bedrijfskosten van de roker zijn dus minder dan een pond (£ GBP = 1,2 euro) per uur.