Ingrediënten
800 g rundergehakt
1 ei
16 plakjes ontbijtspek
1 pakje pizzasaus
8 plakjes achterham
1 bolletje mozzarella
½ theel. gedroogde oregano
½ theel. knoflookpoeder
Extra nodig
klein waterglas
Bereiden
Meng in een schaal het gehakt met het eitje. Vorm er 4 ballen van en leg ze op je werkplank. Druk met een glas in het gehakt om een kommetje te vormen in de hamburger. Wikkel 2 a 3 plakjes ontbijtspek om de hamburger. Bestrijk de binnenkant van de hamburger met de pizzasaus en bestrooi met een beetje oregano en knoflookpoeder.
Snijd de mozzarella en achterham in plakjes. Leg op de pizzasaus wat mozzarella en een paar reepjes achterham. Doe er weer een beetje pizzasaus op en garneer met nog wat mozzarella.
Stel je Bradley smoker in op 225F/107°C en rook de hamburger tot een kern van 70 graden bij varkensgehakt en 50 graden bij rundergehakt.