Het Bradley Smoker-verhaal

HOE HET ALLEMAAL BEGON

Bradley Smoker begon echt toen mijn vader een deal had met een meester voedsel roker terug in de jaren zeventig. Het verhaal gaat dat deze meester roker niets wist over het vangen van zalm en vroeg mijn vader om advies. Papa zei dat als hij wilde leren om vis te vangen, hij mijn vader zou moeten leren hoe hij zalm moet roken. Het was een hel. Het was toen een stuk makkelijker om zalm te vangen. Als dit vandaag zou zijn gebeurd, betwijfel ik of Bradley Smoker heel ver zou zijn gekomen.

Toch leerde deze meester roker hoe zalm te vangen. Mijn vader vertelde hem in principe de kardinale regel van de visserij “niet vissen waar er geen vis is, punt uit”.

Toen betekende dat voortdurend bijvullen van het zaagsel, nooit de warmte te hoog laten worden die wordt opgewekt door het brandende zaagsel, en het belangrijkst, nooit het hout laten verbranden tot as. Kijk hoe het hout wordt verbrand, wanneer het begint te gloeien en er verschijnen vlekjes van witte as, dan moet je je ontdoen van dit zaagsel. Vervang het onmiddellijk door nieuw zaagsel en ga verder met roken zoals het recept vereist.
Dat is het, simpel toch? Ik gaf het gewoon weg…

Wees maar niet bang, er is veel voedsel te roken en daardoor ben ik elke dag nog aan het leren. Ik word eraan herinnerd door alle voedselrokers dat we nog steeds aan het ontdekken zijn door te roken wat we nog nooit geprobeerd hebben.

Wilt u meer weten over ons, blijf lezen. Ik beloof dat ik niets wil achterlaten.

Met dit eenvoudige principe over voedsel roken stevig verankerd in de Masters van mijn vader lijst van beginselen en regels. Hij begon een voedsel roker te maken die precies deed wat deze kerel zei moest worden gedaan (controle van de rook). Toen gebruikten ze een brood riser voor het rookhuis, de oude gietijzeren koekenpan om het zaagsel vast te houden en een hete plaat om de rook te genereren.

Geweldig, de andere belangrijkste eis was een goede deal van vrije tijd om niets te doen dan kijken naar de rookrook, dit is als het kijken naar het drogen van verf. Dit brengt me bij mijn oom die toevallig een Professional in beide inspanningen is. Hij is ook een behoorlijk goede uitvinder.

Ze gaan een roker maken die schone, continue rook produceert zonder dat er voortdurend aandacht aan moet worden geschonken. Ze probeerden alles om het verbranden van zaagsel te beheersen, bestudeerden zelfs hoe verschillende soorten zaagsel anders brandden en bekraste het concept van het weken van zaagsel in water voor de hand. Dat net gemaakt stoom tot het zaagsel was droog genoeg om te beginnen met roken, yuck.

Grotere stukken hout vereist meer warmte-energie om te beginnen met branden, dit werkte niet omdat ze nooit de hitte konden beheersen, en onvermijdelijk het hout was branden naar as, elimineren van elke poging om het eten te smaken goed.

 

Je zou niet geloven dat de gismos en gadgets die ze creëerden dat precies niets volbracht totdat ze eindelijk terug gingen naar het begin en besloten op de beste zaagsel voor het maken van rook een kubus was gesneden, niet te fijn, en niet van een plannings zaag. Maar hoe controle je zaagsel? Veel succes met die ene. De Bradley smoking Bisquette werd eerst ontwikkeld. De grootte, vorm en dichtheid is van cruciaal belang, en het werkte. Het creëerde de rook schoon, niet branden naar een as, nodig zeer weinig warmte-energie te roken. Belangrijker nog, kan gemakkelijk worden gedoofd. Je zou kunnen zeggen dat ze de eerste voedsel roker uitgevonden die het rookproces stopt.

Dit is een soort van de oude platenspelers. Wat was de eerste record, of de speler? Ze moesten nu het rookhuis ontwikkelen. Nogmaals, ze moesten teruggaan naar de regels en beginselen van het roken van voedsel. Het rookhuis is niet erg veranderd, maar de hete plaat werd vervangen door een zeer laag verwarmingselement, de koekenpan werd vervangen door een uitgebreid voersysteem om de bisquetten continu aan het warmte-element te voeden, zodat het continu rook maakte. In plaats van het proces te stoppen om het afgewerkte zaagsel te verwijderen, omvatte ze een waterbad om de bisquettes te blussen en een secundair verwarmingselement om de temperatuur van het SMOKEHOUSE te regelen; een paar andere vereiste stukken om het zo goed te maken dat ze het konden maken en wat we hebben is een Bradley Smoker.

“”Het werkte geweldig, maakte fantastische rook, en het eten dat er uit kwam was niets minder dan uitstekend. Lokale gastronomische chefs waren de eersten die de Bradley Smoker in hun handen kregen. “

Het werkte geweldig, maakte fantastische rook, en het eten dat uitkwam was niets minder dan uitstekend. Lokale gastronomische chef-koks waren de eersten die hun handen op de Bradley Smoker.

Als je er klaar voor bent, geef ons dan een telefoontje of bezoek een van onze vele getalenteerde dealers om meer te weten te komen over Bradley rokers, smoking bisquettes, vlees kuren en vele andere producten die we aanbieden.

Hoogachtend, Wade Bradley

Bestel vandaag nog