Veel Gestelde Vragen

Algemene vragen

Waarom is koude rook zo belangrijk?

Rook maken zonder warmte is de beste manier om de smaak van gerookt voedsel te beheersen. Bij de meeste rokers, wordt warmte gegenereerd door hout te verbranden. Terwijl het hout van ontsteking tot volledige as brandt, genereert het hout warmte. Op het punt waar hout zelf verbruikt is (brandt zonder enige warmtebron) produceert het veel warmte. Op dit moment wordt er heel weinig rook geproduceerd en is de temperatuur in het voedsel of de bbq-roker uit de hand. Een voedselroker zal een veel beter smakend voedsel produceren als de temperatuur en rook op een constant en gecontroleerd niveau blijven.

Wat is het verschil tussen een koud of warm gerookt product?

De meeste gerookte voedingsmiddelen die worden geproduceerd voor wederverkoop worden eerst genezen en vervolgens koud gerookt. Koud roken wordt meestal gedaan onder 100 ° F of onder een temperatuur die vet verbrandt of vloeibaar maakt. Aan het einde van het rookproces wordt warmte toegevoegd voor uiterlijk en smaak. Heet gerookt voedsel heeft zeer weinig uitharding nodig en heeft het uiterlijk, de smaak en de textuur van volledig gekookt voedsel.

Wat is een vleeskuur?

Een vleeskuur is een combinatie van zout en suiker. Het kan vloeibaar (een zoutoplossing) of grof en korrelig (een remedie) zijn. Het kan veel andere ingrediënten bevatten om de smaak te verbeteren of het vlees te bewaren. U kunt een vleeskuur kopen bij supermarkten, vleeswinkels of sommige slagerijen die gespecialiseerd zijn in worsten en hammen. U kunt ook uw eigen maken; Zorg er echter voor dat u een goed rokersrecept heeft en dat u de juiste verhoudingen kent voor het type product dat u rookt.

Kun je voedsel koud roken zonder het eerst te genezen?

Ja dat kan. Dit is een van de drie manieren waarop je voedsel koud kunt roken. Probeer een vleesproduct uit de koude opslag te halen en te roken op de koudst mogelijke temperatuur. Laat uw voedselroker niet boven 100 graden F komen. Breng op smaak of marineer naar smaak. Rook alleen gedurende 1 tot 2 uur en kook dan zoals je normaal zou doen. Houd de demper aan de bovenkant van je roker wijd open, omdat dit helpt om de temperatuur laag te houden. Dit kan een beetje lastig zijn in het midden van de zomer wanneer de luchttemperatuur boven de 60 graden is. De nieuwe smaken die je kunt maken zijn fantastisch.

Hoeveel kost het om te roken met een Bradley Smoker?

De kosten om met de Bradley Smoker te roken zijn ongeveer $ 1,00 per uur. Dit is ongeveer hetzelfde als het gebruik van houtblokken die in een winkel zijn gekocht.

Hoe maakt Bradley de smaak bisquettes?

Dat is een geheim. We zullen u echter vertellen dat de bisquettes zijn gemaakt met alle natuurlijke producten en dat het hout dat we gebruiken schoon is en niet voor een ander doel is gebruikt voordat we er een bisquette van maakten.

Hoe lang maakt Bradley al rokers en bisquettes?

Sinds 1986 maken we BBQ-rokers en voedselproducten voor achtertuinkoks en de restaurantindustrie. Veel van de beste hotels en restaurants over de hele wereld roken hun eigen voedsel met behulp van een Bradley Smoker. Bezoek onze receptenpagina of het Bradley Smoker Youtube-kanaal voor meer informatie over de verscheidenheid aan voedingsmiddelen die in een roker kunnen worden gemaakt.

Wat voor hout past goed bij zeevruchten?

Bepaalde houtsoorten geven een betere smaak met verschillende voedselgroepen. Er is geen harde en vaste regel, probeer echter hickory of mesquite met varkensvlees, rundvlees of rood wild. Alle soorten zeevruchten zijn uitstekend met els, esdoorn of onze eigen speciale mix. Fruithout werkt heel goed met gevogelte en zoetwatervis. Probeer vrolijk met wilde eend of kip.

Kunnen Bradley Bisquettes worden gebruikt in andere rokers, BBQ-rokers en grills?

Ja, we hebben 24-pack Bisquettes beschikbaar in al onze smaken die u kunt kopen in supermarkten etc.

Hoe lang rookt de rookgenerator?

Zo lang als je wilt! Elke bisquette brandt 20 minuten, dus zodra je je bisquette-toevoerbuis hebt geladen, heb je 8 uur voordat je hem opnieuw moet laden.

Hoeveel houtbisquettes worden er per uur gebruikt?

Elke bisquette brandt 20 minuten. Er worden dus 3 bisquettes per uur gebruikt.

Waarom is mijn borst droog geworden?

Bedruipen of het gebruik van een "dweil saus" kan helpen om vocht vast te houden. Meer tips over het roken van borst zijn hier te vinden.

ONDERHOUD Vragen

Hoe kan ik het vocht in mijn roker regelen?

Je kunt het vocht in je roker regelen door de ventilatieopening bovenaan. Hoe meer gesloten, hoe meer vocht er in wordt bewaard. Hoe opener, hoe minder vocht er in wordt bewaard. Houd er rekening mee dat u de ventilatieopening in de bovenkant niet helemaal sluit als er rook stroomt. Als u bijvoorbeeld schokkerig rundvlees doet, wilt u het vlees drogen, dus houd de ontluchting de hele tijd open.

Waar kan ik vervangende onderdelen voor mijn roker kopen?

Als u verschillende onderdelen wilt kopen, belt u onze klantenservice op 01803 712712.

Hoe registreer ik mijn Bradley Smoker-garantie?

U kunt de garantie voor uw roker registreren op de pagina Garantieregistratie hier.

Probleemoplossen

Waarom bereikt mijn roker niet op volle temperatuur?

Het is belangrijk op te merken dat onze verwarmingselementen 500 watt zijn en niet zijn ontworpen voor hoge temperaturen. Bradley-rokers zijn gemaakt om lage en langzame kooktemperaturen te handhaven. Toch zijn hier een paar tips en dingen om op te merken over de temperatuur van je roker.

  • Als u uw deur opent, wordt de binnenin opgeslagen warmte vrijgegeven, wat enige tijd kost om weer op te bouwen. Probeer de deur zo min mogelijk te openen.
  • Verwarm je roker voor voordat je er voedsel in doet. Sommige gebruikers van Bradley Smoker hebben ook ondervonden dat het voorverwarmen iets hoger is dan waar je op kookt.
  • Zet je vlees op kamertemperatuur in de roker. Dit voorkomt de drastische temperatuurdaling wanneer u een koud stuk vlees in de roker plaatst, rechtstreeks vanuit de koelkast.
  • Houd uw roker beschermd tegen wind en de elementen en buiten het vriespunt. De omgevingstemperatuur beïnvloedt de interne temperatuur van je roker, dus hoe kouder het is, hoe langer het duurt om je roker te verwarmen.
  • Als u een verlengsnoer nodig hebt, zorg er dan voor dat het een zware uitvoering is en minder dan 6 meter lang is.
  • Kook met je ventilatieopening open, omdat hierdoor wat vocht naar binnen komt. Het is belangrijk op te merken dat u nooit mag koken met uw klep gesloten meer dan ¼.
  • Als uw verwarmingselement flikkert tijdens het opwarmen of niet rood is wanneer het heet is, moet u mogelijk een vervangend verwarmingselement aanschaffen.

Als u verschillende onderdelen wilt kopen, belt u dan naar één van onze dealers of rechtstreeks naar ons hoofdkantoor in Engeland op telefoonnummer 0044 1803 712712.

Als je problemen blijft hebben met het handhaven van de temperatuur in je roker, neem dan contact op met uw dealer.

Bestel vandaag nog