Wild Boar Ribs 3-2-1 Method

Wilde Zwijnen-ribben 3-2-1-methode

Dan Shahin

Wat is de 3-2-1-methode? 3 uur roken voor smaak en schors! 2 uur verpakt om mals te maken! Voor ribben gebruiken wij folie, maar je kunt ook perzikpapier of iets dergelijks gebruiken! 1 uur om te glazuren en af ​​te werken!

Ingredients

1 Rek wildzwijnribben

50 g Boter

75 ml Appelsap

75 ml Appelciderazijn

2 eetlepels lichtbruine suiker

1 eetlepel gele mosterd of sambal

Optioneel glazuur:

50 ml BBQ-saus of 25 ml appelsap & 25 ml appelciderazijnrub:

4 eetlepels lichtbruine suiker

2 eetlepels zout

1 eetl chilipoeder

1 eetl zoete paprika

1 eetl uienpoeder

1 eetl knoflookpoeder

Preparation

Methode:

Begin met het combineren van alle rub-ingrediënten en meng goed door elkaar.

Bestrijk de ribben met een dun laagje Amerikaanse gele mosterd of wat hete saus om de rub te laten plakken, wat je ook hebt!

Bestrijk de ribben gelijkmatig met de rub. Je hebt waarschijnlijk te veel rub over, dus als je wat overhoudt, bewaar dit dan in een pot voor je volgende batch.

Stel uw roker in op 115 graden Celsius met de rookstand ingeschakeld. Wij gebruiken hickorybisquetten, maar je kunt elke smaak gebruiken die je lekker vindt.

Zodra de ribben op temperatuur zijn, doe je ze in de smoker en laat je ze 3 uur roken.

Haal na drie uur de ribben uit de roker en leg ze op wat folie.

Voeg de boter, het appelsap, de ciderazijn en de resterende suiker toe.

Wikkel de ribben en andere ingrediënten in de folie en plaats ze terug in de smoker.

De rookstand kan nu worden uitgeschakeld.

Gaar de ribben nog 2 uur op 115C.

Haal na 2 uur de ribben uit de smoker en haal ze uit de folie.

Plaats ze terug in de roker op 115 graden Celsius met de rookinstelling uitgeschakeld voor het laatste uur of totdat u de gewenste zachtheid bereikt waarnaar u op zoek bent.

Voordat je ze weer op de roker plaatst, kun je een glazuur naar keuze toevoegen.

Een deel van de sappen uit de folie zou kunnen werken, of je favoriete BBQ-saus, of laat het zelfs droog staan en geef ze een spritz met wat appelciderazijn en appelsapcombinatie (50/50 mix).

De keuze is aan jou!

Hickory
 Hout

Hickory-bisquetten voor Bradley-rokers

De sterke en zoete smaak van hickorybisquetten maakt het een van de meest populaire houtsoorten om te roken, en past vooral goed bij gevogelte, rundvlees, varkensvlees, wild, watervogels, noten en kaas.

Shop Now