Duck Breast Pastrami

Eendenborst Pastrami

Dan Shahin

Eendpastrami lijkt veel op gewone rundvleespastrami, maar met een diepere smaak en onweerstaanbare rijkdom.

Ingredients

4 Eendenborsten

4 Liter Water

175 g Morton's koosjer

Zout 100 g

Bruine suiker 12 g

Roze zout

5 teentjes knoflook, geplet

2 1/2 eetlepels beitskruid

1 el extra vergine olijfolie

4 eetlepels Pastrami-rum

Pastrami-wrijving:

1 eetlepel zwarte peper

1 eetl Korianderzaad Gebarsten

½ el korianderpoeder

½ eetlepel bruine suiker

1 theelepel paprikapoeder

1 theelepel knoflookpoeder

1 theelepel uienpoeder

½ theelepel mosterdzaad

½ theelepel mosterdpoeder

Preparation

Methode:

Om de pekel te bereiden, combineer bruine suiker, roze zout, koosjer zout, knoflook, beitskruid en 2 liter water. Breng aan de kook en laat al roerend sudderen tot de suiker en het zout volledig zijn opgelost. Laat volledig afkoelen.

Zodra de pekel volledig is afgekoeld, voegt u de eendenborst toe en zorgt u ervoor dat deze volledig ondergedompeld is, dek af en zet 5 dagen in de koelkast.

Spoel de eendenborst na 5 dagen uitharden af met koud water, dep ze droog en plaats ze ongeveer 2-4 uur onafgedekt in de koelkast op een rooster.

Zet de roker op 110C met kersenhoutsmaakbisquetten.

Besprenkel elke eendenborst met de olijfolie en strooi de pastrami-rub over de eend, goed bedekkend.

Zodra de roker op temperatuur is, voeg je de eendenborst toe.

Rook gedurende 1,5-2 uur totdat de interne temperatuur 73C bedraagt.

Snijd elk stuk in een heerlijk broodje eendpastrami met mosterd en zuurkool of hoe je er ook van wilt genieten.

Kers
 Hout

Kersenbisquetten voor Bradley-rokers

Kersenbisquetten zorgen voor een mild, zoet en fruitig aroma, perfect voor het roken van gevogelte, vis, zeevruchten, rundvlees, varkensvlees, lamsvlees, watervogels, groenten en kaas.

Shop Now