Smoked Pulled Lamb Shoulder

Gerookt getrokken Lamsschouder

Dan Shahin

Dit recept is voor een getrokken lamsschouder in Perzische stijl. Je kunt de kruiden in de marinademix vervangen om het gewenste smaakprofiel te creëren.

Ingredients

1 Lamsschouder

Marinade/wrijven:

4 teentjes knoflook fijngehakt

1 eetl gemalen koriander

1 eetlepel gemalen komijn

2 eetlepels extra vergine olijfolie

2 eetlepels granaatappelmelasse

1 eetl Sumak

2 theelepel paprika

1 theelepel gemalen kardemom

1 theelepel kaneel

1 theelepel gedroogd limoensap en schil van 2 limoenen

450 g Griekse yoghurt

Smeltvloeistof:

500 ml granaatappelsap

500 ml lams- of kippenbouillon

2 eetlepels granaatappelmelasse

2 eetlepels honing

1 groot glas rode wijn

Sap van 1 limoen

Preparation

Methode:

Doe alle ingrediënten voor de marinade in een kom, meng tot een pasta en verdeel gelijkmatig over de lamsschouder. Doe dit 12-24 uur vóór het roken voor het beste resultaat.

Zet je roker op 110°C en vul hem met de Bradley-smaakbisquetten® jij kiest. Wij hebben kersen gebruikt, omdat we dit heerlijk vinden bij lamsvlees.

Zodra het op temperatuur is, voeg je het lamsvlees toe en laat je het roken met een lekbak eronder om al die mooie sappen op te vangen.

Doe alle vloeibare ingrediënten voor het smoren in een pan, breng aan de kook en laat het 10 minuten sudderen, zodat het heet is voor gebruik in stap 5.

Haal het lamsvlees er na 4 uur uit en doe het in een bakje met de smeuïge vloeibare folie eroverheen om het af te dichten. Leg het lamsvlees vervolgens terug in de roker met de rookstand uitgeschakeld en gebruik alleen hitte (110C) voor nog eens 4-5 uur. uur of totdat de interne temperatuur 95C bedraagt.

Zodra de lamsschouder na ongeveer 8-9 uur een interne temperatuur van 95°C heeft bereikt, moet hij zeer mals zijn. Haal het uit de roker, giet het stoofvocht terug in de pan en laat het lamsvlees minstens 30 minuten rusten in de met folie bedekte schaal.

Reduceer het hersenvocht tot de consistentie van een saus; het moet de achterkant van een lepel mooi bedekken als het klaar is.

Na een goede rustperiode valt het lamsvlees van het bot. Trek het vlees eruit en gebruik het kookvocht als saus.

Je kunt dit serveren met de gebruikelijke garnituren voor het braaddiner, maar je kunt het deze Pasen ook wat relaxter houden en als wrap serveren, zoals wij dat hebben gedaan, met zelfgebakken platte broden, verse munt en koriander en een lekker lepeltje Griekse yoghurt. Helemaal heerlijk en lekker simpel.

Kers
 Hout

Kersenbisquetten voor Bradley-rokers

Kersenbisquetten zorgen voor een mild, zoet en fruitig aroma, perfect voor het roken van gevogelte, vis, zeevruchten, rundvlees, varkensvlees, lamsvlees, watervogels, groenten en kaas.

Shop Now