Hot Smoked Salmon with Dill, Horseradish & Spring Vegetable Pasta

Gerookte zalm met Dill, Horseradish & Spring Plantaardige Pasta

Sandra Tate

Ik weet dat we er nog niet zijn maar deze lente groene pasta met sappige vlokken van gerookte pasta maakt je zeker het gevoel dat je er bent.

Ingredients

40 g zout

30 g ongeraffineerde melassesuiker

500 ml heet water

700 g zalmzijde

(Voor 2 personen)

150 g verse linguine

50 g zachte lentegroenten

Creme fraiche

2 theelepels mierikswortelcrème

Zwarte peper

Verse dille

Preparation

Warmgerookte zalm is echt lekkerder, en met een klein beetje kom je al een heel eind, want hij is zo heerlijk rijk en vettig. Ideaal bij pasta, maar net zo lekker op een broodje, of op toast met avocado en gepocheerd ei.

Uitharden en roken

Samenvoegen 40 g zout En 30 g ongeraffineerde melassesuiker in 500 ml heet water in een afgesloten bakje, volledig koud laten worden en onderdompelen 700 g zalmzijde voor 1 uur, daarna afspoelen en volledig droog deppen.

Laat verder drogen op een Bradley-rek terwijl je de smoker opzet.

Stel de Bradley Smoker in op een kasttemperatuur van 95°C/200°F en voeg eikenbisquetten toe aan de stapel.

Laat de kast de gewenste temperatuur bereiken en zich vullen met rook, plaats dan de zalm in het midden van de kast en rook even ongeveer 2 uur - afhankelijk van de dikte van de vis - en testen op 70°C op het dikste deel, daarna verwijderen, laten afkoelen en in de koelkast bewaren tot gebruik.

Schil een deel van de warmgerookte zalm, ongeveer 200 gWees niet te genereus, want het is erg rijk, en verpak de rest voor ander gebruik.

Zet apart om op kamertemperatuur te komen.

Verhit een pan gezouten water en voeg toe 150 g verse linguine samen met 150 g zachte lentegroenten - Ik gebruikte suikererwten en broccoli met zachte stengels - en kook 2 minuten of tot de pasta naar wens is, giet ze door een zeef.

Plop een ronde eetlepel crème fraîche samen met 2 theelepels mierikswortelcrème in de hete pan doen en de linguine en de groenten terugdoen.

Gooi samen met een royale vermaling van zwarte peper en een beetje fijngesneden verse dille.

Verdeel over voorverwarmde pastakommen en garneer met vlokken warmgerookte zalm En meer dille.

Serveer onmiddellijk.

Eik
 Hout

Eikenhouten bisquetten voor Bradley-rokers

Het meest veelzijdige hout van allemaal is eiken. Past bijzonder goed bij gevogelte, rundvlees, varkensvlees, lamsvlees en wild.

Shop Now