Smoking Haddock in the Bradley Countertop Smoker

Roken Schelding in de Bradley Countertop Smoker

Sandra Tate

Hier is de eerste van onze recepten, samengesteld met de Bradley Countertop Smoker in gedachten. Het is uiteraard mogelijk om deze recepten te bereiden in de huidige Bradley Smoker-modellen.

Ingredients

Cullen Skink

(Voor 4 personen)

300 g Bradley gerookte schelvis, met vel

1 laurierblad

20 g boter

1 ui, geschild en fijngehakt

1 grote prei, bijgesneden, gehalveerd en in dunne plakjes gesneden

2 middelgrote aardappelen, geschild en in blokjes van 1 cm gesneden

350 ml volle melk

vers geperst citroensap naar smaak

bieslook, fijngehakt, om te serveren

Preparation

Bereid eerst een pekel door 150 g zout te mengen met 600 ml heet water tot het is opgelost en laat het volledig afkoelen.

Dompel 700 g dikke schelvisfilet met vel in de koude pekel.

Laat het 30 minuten intrekken, verwijder het, spoel het kort af en dep het droog met keukenpapier.

Plaats de schelvisfilet op de onderste plank van de kast.

Voeg 5 eikenhouten bisquetten toe aan de stapel van uw aanrechtroker.

Zet de rook alleen op rook gedurende 1 uur en 30 minuten.

Verwijder, laat volledig afkoelen, dek af en zet in de koelkast.

*Dit recept is geschikt voor beginners

Methode:

Doe de vis in een pan die groot genoeg is om er goed in te passen en bedek hem met ongeveer 250 ml koud water.

Voeg het laurierblad toe en breng zachtjes aan de kook.

Zodra het kookt, haal je het van het vuur en haal je de vis eruit met een schuimspaan. Bewaar het stroperingsvocht.

Verwijder het vel van de schelvis en eventuele graatjes, en scheur de vis vervolgens lichtjes in stukjes.

Smelt de boter in een andere pan op laag vuur en voeg de ui en de prei toe.

Dek af en laat 5 minuten zweten, zonder te kleuren, tot het zacht is.

Voeg de aardappel toe en roer tot hij bedekt is met boter.

Giet de schelviskookvloeistof en het laurierblad erbij en breng aan de kook.

Kook 5-10 minuten tot de aardappel gaar is.

Gooi het laurierblad weg, voeg de melk, wat zout, witte peper en een flinke scheut citroensap toe en pureer de soep met een staafmixer.

Eik
 Hout

Eikenhouten bisquetten voor Bradley-rokers

Het meest veelzijdige hout van allemaal is eiken. Past bijzonder goed bij gevogelte, rundvlees, varkensvlees, lamsvlees en wild.

Shop Now