P10 Hot Smoked Salmon

P10 Hot Gerookte zalm

Dan Shahin

Super makkelijk en smaakt verrukkelijk!

Ingredients

2 Filets Zalm

Droge pekel:

50 g zout

50 g bruine suiker

Dit recept voor droge pekel is gemaakt voor 2 visfilets, maar kan eenvoudig worden uitgebreid voor meer.

Preparation

Methode:

Meng het zout en de suiker en strooi dit aan alle kanten royaal over de vis. Zet 30 minuten in de koelkast.

Spoel de kuur van de zalm af en dep droog met een theedoek. Laat het geheel minimaal 1 uur onafgedekt in de koelkast op een rooster aan de lucht drogen.

Zodra uw zalm is uitgedroogd en klaar is om te roken, zet u uw P10-roker op 95C en rookt u. We gebruiken graag elzenhout met zalm, maar je kunt onze esdoorn of een ander hout naar keuze ruilen voor vergelijkbare heerlijke resultaten.

Doe de zalm in de P10-roker en laat 1,5-2 uur heet roken om de gewenste interne temperatuur van 55-60C te bereiken, afhankelijk van de gewenste afwerking. Serveer warm of koel en eet koud.

Els
 hout

Elzenbisquetten voor Bradley-rokers

Els wordt vaak gebruikt voor gerookte zalm vanwege de mildere smaak. Dankzij de lichte, zoete en muskusachtige smaak is het echter een zachte rooksmaak die perfect past bij vrijwel elk gerecht.

Shop Now