Smoked Fish Brine

Gerookt Vissenbrinie



Hier is een gerookt recept voor vissen pekel dat ik al 15+ jaar heb gebruikt. Het is fantastisch voor zalm, steelheadforel en blauwvis, maar ik denk dat het ook op andere vissen zou moeten werken. Het is een vreemde verzameling ingrediënten, maar het werkt echt. Het is op veel manieren ook ongelooflijk vergevingsgezind. Een deel van de vergeving wordt in de richtingen genoemd, maar ik heb af en toe de citroenpeper of laurierbladeren weggelaten en het is nog steeds geweldig. Ik heb ook de zout/suikerverhouding gevarieerd voor vrienden die van een zoetere rook hielden (een beetje minder zout en een beetje meer suiker).

Ingredients

1 kwart water

1/2 kop niet-gejodeerd zout (weinig voor tafelzout, afgerond voor Kosjer)

1/2 kop witte suiker

4 ons goedkope Scotch (rum of bourbon kan gemakkelijk worden vervangen)

3 ons citroensap

5 secties gehakte knoflook (ongeveer 1/8 kopje gehakte knoflook uit een pot)

1/4 kop beitskruid

1/4 theelepel citroenpeper

5 laurierblaadjes

Preparation

Spoel de filets lichtjes af in koud water; verwijder overtollig water met een krant of in een glazen of plastic (NIET metalen) container. Meng de ingrediënten in een grote kom tot de suiker en het zout zijn opgelost. Laat afkoelen tot kamertemperatuur. Giet de pekel over de filets en zorg ervoor dat ze bedekt zijn.

Zet 4-24 uur in de koelkast, afhankelijk van de dikte van de filets en persoonlijke smaak

Haal de filets uit de pekel en dep ze droog met keukenpapier. Luchtdrogen gedurende 3 uur +/- om een vliesje te laten vormen; Op dit moment kan de vis minimaal een paar weken in de koelkast worden bewaard voordat hij wordt gerookt.

Als je besluit de vis te roken, gebruik dan appel-, elzen-, eiken- of kersenbisquetten (mijn favorieten zijn eikenhout of een combinatie van appel en kersen). Houd er rekening mee dat terwijl uw roker opwarmt, u de vis op roosters legt en ongeveer een uur laat drogen, of totdat er een glazuur op het oppervlak van de vis ontstaat.