Smoked Skate Wing with Courgette, Lemon & Mint Salad

Gerookte Vleetvleugel Met Courgette-, Citroen- & Muntsalade

Sandra Tate

Ik moet zeggen dat smoked skate wing zeer hoog staat in mijn lijst van favoriete hot smoked producten.

Ingredients

Pekel:

500 ml water

100 g zeezout

30 g zachte bruine suiker.

2 behoorlijke skatevleugels met een gewicht van 650 gram

(Voor 4-6 personen als voorgerecht)

3 stevige medium courgettes

Verse munttips

Lemon

Preparation

Heel eenvoudig: de heerlijke witte rogvleugelvlokken, getint met een gouden rokerige smaak, zijn moeilijk te verslaan en deze nazomersalade complimenteert de vis prachtig. Ik denk dat je het ermee eens zult zijn dat het een heel elegant voorgerecht is - en zo ontzettend eenvoudig te maken.

Voor 2 behoorlijke skatevleugels met een gewicht van 650 gram Ik heb er een pekelkuur van gemaakt 500 ml water gemengd met 100 g zeezout en 30 g zachte bruine suiker.

Dompel de vleugels in de pekel, dek af en laat 1 uur staan, laat ze uitlekken, spoel ze goed af en dep ze volledig droog met keukenpapier.

Terwijl de vleugels in pekel uitharden, stelt u de Bradley Smoker in op een kasttemperatuur van 110°C/230°F en voegt u Maple-bisquetten toe aan de stapel.

Plaats de schaatsvleugels met de witte kant naar beneden op een Bradley-rooster en breng ze over naar de roker twee uur, of totdat de interne temperatuur 72°C is bereikt.

Haal ze eruit en laat afkoelen voordat je het vlees van de rog voorzichtig met een vork van de botten losmaakt.

Van de gerookte vleugels heb je waarschijnlijk 300 gram tot 350 gram gerookte vis.

Nemen 3 stevige medium courgettes en snijd flinterdun (hiervoor heb je een mandoline nodig) en drapeer op borden in een decoratieve stapel.

Strooi er wat over verse munttips En draadjes citroenschil en kleed je met sommigen aan vers geperst citroensap.

Voeg voorzichtig een royale portie toe gerookte schaatsvleugel en serveer met een frisse witte wijn!

Esdoorn
 Hout

Esdoornbisquetten voor Bradley-rokers

Met een licht rokerige, zoete en subtiele smaak zijn Maple Bisquettes perfect voor het roken van kalkoenen en voor het verbeteren van de smaak van gevogelte en wildvogels.

Shop Now