Smoked and Crumbed Cod with Ratatouille

Gerookte en verkruimelde kabeljauw met Ratatouille

Sandra Tate

Ik ben absoluut dol op stevige, vlezige kabeljauw en kon deze forse, uitgebeende kabeljauwhaas op de markt niet weerstaan ​​- vers uit Brixham.

Ingredients

Genezing:

75 g zeezout

25 g lichtbruine suiker

850 gram kabeljauwhaas

(2 personen)

80 g broodkruim

Theelepel gerookte paprika

Zout en peper

Olijfolie

Een halve pompoen

Kleine courgette

Rode ramiro-peper

3 rijpe tomaten

Een halve aubergine

Teentje knoflook

Snufje chilivlokken

Boter

Preparation

Het genezen en roken van de kabeljauw:

Oplossen 75 g zeezout en 25 g lichtbruine suiker in 500 ml kokend water en laat volledig afkoelen.

Dompel de 850 gram kabeljauwhaas in de pekel in een knus bakje en laat staan 1 uur.

Spoel en droog volledig op keukenpapier.

Zet de Bradley Smoker op met het koude rookopzetstuk en stapel deze gevuld met Maple Bisquettes, plaats de kabeljauw op een rooster in het midden van de kast en laat hem 2 uur roken.

Haal ze uit de kast, snijd ze in individuele porties (4 royale), wikkel ze stevig in huishoudfolie en bewaar ze in de koelkast tot ze nodig zijn.

Ik gebruikte 2 porties voor dit recept en vroor er meteen 2 in voor nog een dag, nog een diner...

Gerookte en verkruimelde kabeljauw met ratatouille

 Serveert 2:

Om de rokerige smaken te versterken heb ik ook La Chinata gerookte paprika (heet) gebruikt om de kruimellaag op te vrolijken.

Verwijder de korstjes van een stuk droog brood (ik gebruikte mijn eigen, halfbruine brood met zaadjes, maar gebruik alles wat je bij de hand hebt) en verkruimel het grof in een keukenmachine, zodat je ongeveer 80 g broodkruim waaraan je een mengt theelepel gerookte paprika, een beetje zout, En een eetlepel olijfolie.

Meng zodat de kruimels grondig bedekt zijn met olie.

Opzij zetten.

Verwarm de oven tot 220°C.

Bereid de ratatouillegroenten voor. Nemen een halve pompoen halveer het opnieuw, schil het en snijd het in plakjes van 5 mm.

Bak in een beetje olijfolie in een grote koekenpan tot ze goudbruin en gaar zijn, haal ze eruit en zet opzij.

Bovenkant, staart, halveren en in plakjes snijden een kleine courgette; trimmen, halveren en zaadjes verwijderen een rode ramiro-peper en in dunne plakjes snijden; Dobbelsteen 3 rijpe tomaten; snee een halve aubergine in dobbelstenen van 1 cm; schillen en raspen een teentje knoflook.

Voeg al deze groenten toe aan de pan waarin je de pompoen hebt gekookt en bak nog een beetje verder olijfolie samen met een snufje chilivlokken, zout en peper.

Na ongeveer 15-20 minuten, als de groenten gaar zijn, doe je de pompoen terug in de pan en laat je hem op het laagste vuur staan. Boter een bakplaat en plaats de gerookte kabeljauwporties erop voordat u ze verpakt en de kruimels over de vis drukt.

Bak in de hete oven gedurende 12-15 minuten tot de kruimels goudbruin zijn en de gerookte kabeljauw vanbinnen perfect gaar is.

Serveer onmiddellijk met ratatouille en een scheutje citroensap.

Esdoorn
 Hout

Esdoornbisquetten voor Bradley-rokers

Met een licht rokerige, zoete en subtiele smaak zijn Maple Bisquettes perfect voor het roken van kalkoenen en voor het verbeteren van de smaak van gevogelte en wildvogels.

Shop Now