Cold Smoked Devilled Eggs

Koudgerookt Duiveleieren

Dan Shahin

Gerookte deviled eieren zijn een show-stop twist op een oude klassieker.

Ingredients

4 eetlepels mayonaise

1 ½ theelepel Engelse mosterd

¼ theelepel chilipoeder (of paprikapoeder)

3 druppels tabascosaus

2 eetlepels extra vergine olijfolie

2 eetlepels vers gekookt water

1 theelepel zeezoutvlokken (naar smaak)

2 theelepels fijngehakte bieslook

12 grote eieren

Preparation

Methode:

Breng een grote pan water aan de kook, een pan die groot genoeg is om twaalf eieren op hun zijkant te houden. Zodra het water kookt, laat je de eieren voorzichtig één voor één in het water zakken. Breng het opnieuw aan de kook en stel een timer in op 10 minuten.

Maak een ijsbad klaar voor de eieren. Als je geen ijs hebt, plaats je de pan gewoon direct onder koud stromend kraanwater nadat ze gekookt zijn. Laat de eieren volledig afkoelen. Pel vervolgens de eieren voorzichtig en dep ze droog met keukenpapier. Als ze nat zijn, zal de kleur van de rook niet gelijkmatig aan de eieren blijven plakken.

Maak uw roker klaar voor gebruik met de Cold Smoke Adapter en selecteer uw bisquetten (wij gebruikten chili-komijn). Plaats nu uw eieren 2-4 uur in de roker, afhankelijk van hoe rokerig u ze wilt hebben.

Als ze klaar zijn met roken, snijd ze dan in de lengte doormidden. Verwijder voorzichtig de dooiers met uw vingers en doe ze in een kom. Selecteer de mooiste eiwithelften en plaats ze op een serveerschaal, klaar om opnieuw te worden gevuld. Je hebt meer dooier dan eiwit nodig als je wilt dat ze tot boven de rand gevuld worden, dus maak je geen zorgen over het snacken van het minder dan perfecte eiwit terwijl je wacht op het eindproduct!

Voeg in de kom met gekookte eidooiers de mayonaise, de Engelse mosterd, het zout en de paprikapoeder en een paar druppels tabasco toe. Roer goed en pureer met een vork. Als je een staafmixer hebt, geef hem dan een blitz. Voeg de olie toe en mix opnieuw tot het dik en glad van structuur wordt. Misschien wil je het op dit punt proeven en eventueel meer kruiden toevoegen. Ga langzaam te werk, voeg beetje bij beetje toe en proef terwijl je bezig bent.

Als je een spuitzak hebt, gebruik dan een stervormige spuitmond, maar in geval van nood is een ritssluitingszak ook voldoende. Schep het mengsel erin, tot aan de bodem van de zak. Vul nu de uitgeholde eiwitten met het dooiermengsel in de spuitzak.

Bestrooi met een dun laagje chilipoeder (of paprikapoeder) en garneer met bieslook.

Serveer onmiddellijk.

Chili Komijn
Mengen

Chili-cumminbisquetten voor Bradley Smoker

Chili Komijn Bisquetten voegen een warme rooksmaak met een kleine kick toe aan uw eten. Past goed bij rundvlees, varkensvlees, gevogelte en groenten.

Shop Now