Smoked Turkey, Asparagus & Goat's Cheese Tart

Gerookte kalkoen, Asperges & Geitenkaastaart

Sandra Tate

Kalkoendijen, die maar liefst 800 gram wegen, zijn een koopje - en geweldig om warm te roken.

Ingredients

Pakje zanddeeg

Bosje asperges

35 g boter

35 g gewone bloem

300 ml melk

3 grote eieren

Steenbok geitenkaas

Zout en peper

Preparation

Er is genoeg tijd verstreken om Turkije weer onder ogen te kunnen zien! Kalkoendijen, die maar liefst 800 gram wegen, zijn een koopje - en geweldig om warm te roken . Ik heb een van deze kneuzers gerookt en het leverde een royale hoeveelheid vlees op voor deze superlekkere taart, de volgende keer zal ik extra roken omdat de jongens er behoorlijk van baalden dat er niets meer over was om aan te snijden.

Uitharden en roken:

Mengen 50 g zeezout met 20 g lichtbruine suiker in een kleine hoeveelheid kokend water.

Eenmaal opgelost, voeg voldoende koud water toe om de kalkoendij in een goede bak te kunnen bedekken.

Laat een uurtje staan, laat uitlekken, spoel af en laat drogen op keukenpapier.

Voeg 10 eikenhouten bisquetten toe aan de Bradley Smoker-voeding en stel de kasttemperatuur in op 115°C/240°F en rook gedurende 2 uur. Controleer of de interne temperatuur 72°C of hoger is wanneer het tot op het bot wordt onderzocht.

Verwijder, koel af en verpak het voordat u het in de koelkast zet totdat u het nodig hebt.

Om de taart te maken :

Verwarm de oven voor 180°C/350°F

Haal het gerookte kalkoenvlees van het bot, snijd het in blokjes en maal het in een keukenmachine tot een grof gehakt, zet opzij.

Rol een pakje zanddeeg dun maken en een taartvorm van 26 cm doorsnede bekleden.

Prik gaten in de bodem en bak 10 - 12 minuten blind tot het oppervlak van het deeg er droog uitziet.

Haal uit de oven en bestrooi de bodem met de gerookte kalkoen.

Neem een bosje asperges, trim en snijd in lengtes van 1-5 cm.

Blancheer ze 2 minuten in kokend gezouten water, laat ze uitlekken en strooi ze over de kalkoen in de taartvorm.

Plaats voor de topping 35 g boter & 35 g gewone bloem in een pan en kook tot schuim, voeg nu toe 300 ml melk en klop op middelhoog vuur tot je een gladde, dikke saus hebt.

Verschillend 3 grote eieren.

Klop in de eidooiers en een grof gesneden Steenbok geitenkaas samen met zout en peper proeven.

Klop nu de eiwitten in stijve pieken en spatel deze door de sausbasis.

Giet de taart over de vulling en bak hem in 25-30 minuten goudbruin en gerezen.

Serveer onmiddellijk met salade of gestoomde groene groenten.

Eik
 Hout

Eikenhouten bisquetten voor Bradley-rokers

Het meest veelzijdige hout van allemaal is eiken. Past bijzonder goed bij gevogelte, rundvlees, varkensvlees, lamsvlees en wild.

Shop Now