Smoked Pulled Chicken Sliders Recipe

Smoked Pulled Chicken Sliders Recipe



After smoking chicken thighs with bisquettes of choice (Apple, Hickory and Whiskey Oak work well), no more work to do. Just mix the meat with the cabbage and cole slaw dressing and assemble the sliders.

Ingredients

8 Kippendijen - met bot en vel erop

1 eetl chilipoeder

1 theelepel zout

1 theelepel knoflookpoeder

½ theelepel gemalen zwarte peper

¼ theelepel cayennepeper

2 eetlepels witte suiker

1 ⅓ Kopje BBQ-saus

12 Schuifbroodjes

2 kopjes dun gesneden rode kool

⅔ Kopje koolsladressing

Bradley-smaakbisquetten (appel, hickory of whisky-eik)

Preparation

Meng de kruiden en witte suiker in een kleine kom. Wrijf de kippendijen helemaal in. Plaats de kippendijen op een Bradley Smoker-rek.

Zet de roker op 250°F met behulp van houtbisquetten naar keuze (Whiskey Oak, Apple of Hickory werken prima).

Rook de kippendijen tot ze een interne temperatuur van 180°F bereiken.

Haal het uit de roker en laat iets afkoelen. Trek het vel eraf en trek het vlees in kleine dunne reepjes van het bot. Doe het kippenvlees in een kom en roer met de barbecuesaus tot al het vlees bedekt is.

Meng in een middelgrote kom de kool- en koolsladressing.

Zet de sliders in elkaar door wat pulled chicken op de bodem van een sliderbroodje te scheppen en beleg met koolsla. Doe dit met de overgebleven schuifbroodjes.