Smoky Baba Ganoush (Eggplant Dip)

Gerookt Baba Ganoush Recept



Gerookte Baba Ganoush is een traditionele spreiding van de aubergine, maar met een extra rokerige smaak. Serveer warm of koud met pita of groenten. Of in een smakelijke wrap!

Ingredients

1 Aubergine

⅓ Kopje tahini (sesamzaadboter)

2-4 teentjes knoflook

1 eetl verse peterselie, gehakt

1 eetlepel olijfolie

Sap en schil van 1 citroen

½ theelepel komijn

Zout en peper, naar smaak

Bradley Smaakbisquetten – Els

Preparation

Verwarm de roker voor op 200-225 ° F met Bradley Alder-smaakbisquetten.

Prik met een doorwaadbare plaats meerdere gaatjes in de aubergine voordat u deze 2 uur in de roker plaatst of tot hij zacht is.

Haal de schil van de aubergine af. Dit moet gemakkelijk te doen zijn als de aubergine volledig gaar is en het vruchtvlees bewaart.

Voeg het gekookte auberginevlees en de overige ingrediënten toe aan een blender.

Meng tot een gladde massa en voeg indien nodig meer olijfolie toe.

Serveer warm of koud met pitabroodjes of groenten. Of in een lekkere wrap!

Recept van: Lena Clayton

Els
 hout

Elzenbisquetten voor Bradley-rokers

Els wordt vaak gebruikt voor gerookte zalm vanwege de mildere smaak. Dankzij de lichte, zoete en muskusachtige smaak is het echter een zachte rooksmaak die perfect past bij vrijwel elk gerecht.

Shop Now