Pulled Pork Rub Recipe

Gerookt Getrokken varkenswrijf Recept



De combinatie van kruiden en rokerige smaken van dit recept creëert een heerlijke korst, waardoor de smaak van het zachte en smaakvolle vlees wordt verheven. Genieten!

Ingredients

Willinghams rub:

4 eetlepels komijn, tijm, knoflookpoeder en zwarte peper – vers gemalen

2 eetlepels cayennepeper, zout en kerriepoeder

1 eetl uienpoeder

1 eetlepel MSG of andere smaakversterker

Dipsaus:

¾ kopje appelazijn

2 eetlepels honing

½ kopje pittige mosterd

1 theelepel gemalen rode pepervlokken

Preparation

Willinghams rub:

Meng alle ingrediënten in een kleine kom of glazen pot met deksel. Roer of schud om te mengen. Onmiddellijk gebruiken of enkele maanden op een koele, donkere plaats bewaren.

Deze rub is behoorlijk sterk en daarom raad ik hem niet aan voor dunne sneden (zoals ribben).

Maar het is deining bij zwaardere stukken vlees, zoals rond rundsvlees, prime rib en varkensschouders.

Met dit recept heb je genoeg voor vijf schouders of vier hammen. Het beste kunt u het vlees na het wrijven ruim vierentwintig tot achtenveertig uur, losjes afgedekt, in de koelkast laten marineren.

Verwarm uw Bradley Smoker na een tijdje in de koelkast voor op 210° en rook vervolgens uw vlees tot de vleestemperatuur 190° is. Afhankelijk van het vlees kan dit 12-14 uur duren. Ik rook 4 uur – jij kiest de bisquetten… Ik gebruik Maple, dan ook met de rookgenerator aan, en ververs het water na de eerste vier uur, ik laat het gewoon staan tot het klaar is.

Nadat de temperatuur is bereikt, wikkelt u het in saran, folie en een handdoek in de koelbox gedurende 2-4 uur om te rusten.

Versnipper het varkensvlees en als je op zoek bent naar een saus, kijk dan hieronder.

Dipsaus:

Meng alle ingrediënten in een middelgrote kom.

Dek af en zet minimaal 1 uur in de koelkast, zodat de smaken zich vermengen.

Breng het op kamertemperatuur voordat u het varkensvlees in de saus gooit.

Esdoorn
 Hout

Esdoornbisquetten voor Bradley-rokers

Met een licht rokerige, zoete en subtiele smaak zijn Maple Bisquettes perfect voor het roken van kalkoenen en voor het verbeteren van de smaak van gevogelte en wildvogels.

Shop Now